Vítkovické dorostenky obhájily druhé místo na severní Moravě!

24. dubna 2014, Jaromír Veselý

V minulém týdnu odehrály své poslední zápasy sezóny i vítkovické dorostenky. Po dvou výhrách zakončily sezónu stejně jako loni na zaslouženém druhém místě!

Vítkovice x FBC Spartak Přerov

V zápase dostala prostor mladší část kádru a ke svému úkolu se postavila více než zodpovědně. Vstup do utkání se nesl v duchu velkého tempa a nasazení ve hře s balonkem i bez něj ze strany Vítkovic a usilovného bránění přerovských hráček. Většina času první třetiny se odehrávala kolem půlící čáry a směřovala k brance Spartaku. Na začátku čtvrté minuty se snažení přehouplo v první branku utkání, kterou po šanci připravené Terezou Zemanovou proměnila Simona Kolínková. Dvě minuty před koncem třetiny v zápalu hry faulovala u mantinelu Tereza Zemanová a v následujícím oslabení vyslala Jana Urbánková do protiútoku Natálii Martinákovou, která zvýšila na 2:0 pro vítkovické holky.

Ve druhé třetině se opět většina hry držela v uctivé vzdálenosti od vítkovické branky,až na drobné výjimky v podobě občasných protiútoků, které ovšem byly obranou zachyceny a zlikvidovány. Vše podstatné z třetiny se událo v jejím závěru, kdy nejprve po chytré spolupráci z poza branky Kateřiny Peterkové a před brankou zakončující Simony Kolínkové bylo zvýšeno na 3:0. Po zachycení rozehrávky Přerova přidala čtvrtou branku Natálie Martináková a po vyloučení Kateřiny Peterkové opět v oslabení navýšily skóre Sabrina Moravcová s Barčou Jakubcovou. Třetí třetina obraz hry příliš nezměnila. Když se uprostřed třetiny s přehledem trefila Kateřina Peterková a o 34 sekund později ve svém premiérovém zápase za dorostenky Jana Vojcíková, bylo vymalováno.

Utkání skončilo 7:0 pro Vítkovice.


Sestava:

Kodedová K., Tománková T.,

Peterková K., Urbánková J., Martináková N., Kolínková S., Říhová S., Gromnicová V., Zemanová T., Jakubcová B., Moravcová S.,Vojcíková J., Kubečková N., Kolářová M., Barvíková E.



Vítkovice x S.K. P.E.M.A. Opava

Zápas sliboval přímý souboj o druhé místo, předchozí vzájemný zápas skončil nerozhodně 2:2. V tomto duelu však jednoznačně za delší konec tahaly hráčky v modrobílých dresech. Od začátku se vítkovické hráčky tlačily do branky a svého soupeře s míčkem příliš za půlku nepouštěly. Přes velkou snahu a spoustu vypracovaných gólových příležitostí se Sztefkovou v brance prostřelit celou první třetinu nepodařilo. Výraznější příležitost přišla pro Opavu na konci třetiny, když zbytečně faulovala Petra Hložanková, nicméně přepůlená přesilovka nepřinesla nic zásadního.

Ve druhé třetině se z tempa nijak neustoupilo a i přes nepříjemné dusno v hale se hrál aktivní florbal se spoustou šancí, zejména před brankou Opavy. Ve čtvrté minutě se z jedné takové příležitosti prosadila Denisa Kotzurová a Vítkovice vedly 1:0. Ze všech dalších příležitostí na obou stranách skončily všechny mimo branky. Do třetí třetiny se již nastupovalo s vypětím všech sil, nicméně vítkovické obraně se podařilo udržet veškeré pokusy opavských v dostatečné vzdálenosti od branky a když v šesté minutě třetiny po odvážné individuální akci vstřelila druhou branku Natálie Martináková, ani další zbytečné vyloučení druhé střelkyně utkání nezměnilo nic na výhře ostravského celku 2:0 a ukončení sezóny na pěkném druhém místě.

Sestava:


Kodedová K., Tománková T.,

Urbánková J., Hložanková P., Pokludová J., Pišteková E., Říhová S., Kotzurová D., Hanzlíková T., Martináková N., Kolínková S., Zemanová T., Kolářová M.


Celému týmu dorostenek gratulujeme k úspěšné sezóně!