Mladší žákyně a elévky bojovaly na svém posledním letošním turnaji

24. dubna 2014, Martina Bernardová

V ostravské ČPP Aréně se v sobotu 19.dubna konal poslední turnaj mladších žákyň a elévek.

Vítkovice do bojů vyslaly stejně jako FBC ČPP BONUSIA Ostrava a FBŠ Teiwaz Hranice dva týmy, mladší žákyně (ročník 2001-2002) a elévky (ročník 2003 a mladší).

Vítkovické mladší žákyně na dosavadních turnajích neztratily ani jeden zápas, a s přehledem v této soutěži dominovaly. V tomto trendu pokračovaly i v sobotu. Postupně se utkaly se všemi zúčastněnými týmy a v pěti zápasech dokázaly vstřelit úctyhodných 42 branek! O první místo se rozhodovalo v zápase s mladšími žákyněmi ostravského FBC. Zápas měl náboj, hrálo se nahoru dolů, ale vítkovické hráčky prokázaly velkého týmového ducha a nakonec zvítězily 8:6!

Naše elévky na těchto turnajích sbírají hlavně cenné zkušenosti. Je vidět, jak se zápas od zápasu zlepšují a jejich snaha na hřišti je veliká. Odměnou za píli jim bylo první vítězství v sezoně nad týmem elévek z Hranic, které porazily 7:3. Na tomto turnaji v kategorii elévek nakonec skončily druhé a odnesly si tak stříbrné medaile.

Jedinou kaňkou na tomto turnaji považuji mnohdy až velmi nevybíravé chování a slovník domácích diváků, kteří si urážkami rozhodčích a někdy i samotných hráček vysloužili jednoznačný palec dolů.

Sestava mladších žákyň:

Barbora Plačková, Patricie Marková, Nora Herzogová, Terezie Gálová, Kristýna Chaloupková, Alice Ohrádková, Sylvie Rašková

Sestava elévek:

Eliška Bernardová, Nela Martiníková, Barbora Juříčková, Laura Prusková, Karolína Svobodová, Meg Zaydlerová