Vítkovice se přihlásily na Pohár mistrů evropských zemí

12. května 2014, redakce

Na hřišti byla potvrzena účast skvělými výkony v pražských superfinále, teď je účast týmu mužů i žen potvrzena i oficiální cestou.

Muži i ženy Vítkovic se na začátku října roku 2014 zúčastní Poháru mistrů ve švýcarském Curychu. Finálový turnaj bude hostit Arena Saalsporthalle s kapacitou 2 500 diváků. Turnaj proběhne 1.- 5. října.


Muži Vítkovic budou napravovat dojem z loňského Champions Cupu, kde dvakrát vysoko podlehli švédskému mistru Falunu a domácímu finskému Classicu. Zato budou chtít určitě dát vzpomenout na senzační rok 2010, kdy se probili až do finále, kde podlehli Storvretě 3:6 a získali evropské stříbro.


Ženy se na turnaj nejužší klubové špičky podívají vůbec poprvé v historii. Po svém jediném triumfu v roce 2000 se Poháru mistrů nezúčastnily.


Stránky Champions Cupu: http://www.floorballchampionscup.eu/


Vítkovice splnily podmínky mezinárodní florbalové federace a spolu s podanou přihláškou uhradily startovné na tento turnaj pro oba své extraligové týmy ve výši 8 000 švýcarských franků.


V klubu věří, že i další finanční náklady spojené s účastí na Poháru mistrů se podaří zabezpečit a tato prestižní a čestná akce bude ze strany Vítkovic povedená.