Vítkovické ženy na Bospor Cupu třetí!

08. září 2014, Zuzana Košťálová

V rámci přípravy na novou ligovou sezónu se ženy Vítkovic zúčastnily turnaje Bospor Women´s Cup a umístily se na bronzové pozici.

Před zahájením dalšího ligového ročníku se ženy rytíře Vítka zúčastnily turnaje BOSPOR WOMEN’S CUP, který se odehrával na sportovní hale v Bohumíně a na ostravské Dubině. Vítkovické ženy se s bilancí čtyř výher a jedné prohry umístily na třetím místě! Vítkovice byly také jedinými přemožitelkami české reprezentace.

Některé hráčky Vítkovic zastupovaly na turnaji reprezentaci České republiky a mohly se tak nakonec radovat z celkového vítězství. Byly to Denisa Ratajová, Veronika Enenkelová, Kamila Paloncyová, Hana Sládečková, Zuzana Halfarová a brankářka Hana Ranochová.

Komentář k turnaji trenéra Jiřího Veleckého: „Za turnaj jsme rádi. Něco takového tady na Ostravsku v přípravě pro ženské týmy chybělo. Věřím tomu, že se turnaj udrží i nadále. Nám tyto zápasy ukázaly některé věci, které chceme do sezóny ještě vyladit. Hrací čas byl velice podobný zápasům v extralize a byly zde i kvalitní týmy. Škoda jen posledního zápasu, který nám střelecky nevyšel. Sice naším cílem bylo pokusit se turnaj vyhrát, ale na druhou stranu jsme si hlavně chtěli vyzkoušet a ukázat některé herní prvky. Tohle očekávání turnaj splnil a jsme spokojeni s celkovým průběhem. Může nás mrzet jen neproměňování šancí v posledním zápase proti Chodovu, což nás stálo první místo. Ale jinak vládne relativní spokojenost.“

Vítkovice – Liberec 6:1

Vítkovice – Tvrdošín 4:0

Vítkovice – reprezentace ČR 2:1

Vítkovice – Pruské 5:1

Vítkovice – Chodov 1:5