Tomáš Krásný: Loňským doublem jsme si na sebe ušili pořádný bič

10. září 2014, CD

Přinášíme obsáhlý předsezonní rozhovor s vítkovickým předsedou klubu

Ahoj Tomáši, jsme na startu nové sezony a do ní budou Vítkovice vstupovat jako obhájce obhájeného titulu. Jak moc těžká sezona bude? Co je cílem jistě velmi těžké sezony 2014/15?
Ahoj Romane. Sezona bude určitě hodně náročná. Program kluků i holek je hodně nahuštěný. Letos je čekají tři soutěže, které musí zvládnout. Soupisky obou mužstev jsou však natolik široké, že by to měli všichni zvládnout. Loňským „doublem“ jsme si na sebe ušili pořádný bič a laťka je nasazena nejvýš, jak jen to je možné. Já se však na sezonu hodně těším a věřím, že bude ještě úspěšnější, než ta minulá. Oba týmy se můžou poprat i o vítězství v domácím poháru, finále se hraje v Opavě, tak by to bylo fajn.


Vítkovice pojedou jako český šampion na Pohár mistrů. Ten loňský byl výsledkově propadákem. Jak podle tebe Vítkovice obstojí v letošní světové konkurenci?
Pevně věřím, že loňská zkušenost z Poháru mistrů klukům pomůže. Jsem si vědom toho, že oba týmy svým způsobem berou účast jako odměnu za úspěch v domácí soutěží, ale jsem přesvědčený, že na turnaj nejedou pouze jako za odměnu, ale že letos oba týmy poctivě přes léto dřely a připravovaly se na první vrchol sezony tak, aby na něm uhrály dobrý výsledek. Pohár mistrů bude pro celé Vítkovice florbalový svátek se vším všudy.


Jak se přes léto změnil kádr mužů? Jsi se změnami spokojený?
Pokud jde o změny v týmu, tak jsem maximálně spokojený s tím, jakým způsobem byl tým posílen. Hlavně jsem rád, že se jedná především o mladé perspektivní hráče. Získali jsme do našich řad nejlepšího juniora v ČR Adama Delonga, slovenského reprezentanta Ladislava Gála, příšla posila z Finska Julius Jousi, no a pak se nám z Otrokovic vrátili Marek Matějčík, který již pomalu nakukuje do reprezentace, a Adam Zbořil, který má rovněž velkou perspektivu. Odešli sice dva zkušení borci Jan Jelínek a Matěj Koňařík, ale jejich roli teď převezmou jiní hráči, kteří již dorůstají ve velké osobnosti týmu. Mám na mysli především Lukáše Veltšmída, Jakuba Hubálka nebo Lukáše Hájka. No a za obrovsky důležité považuji, že minimálně další dva roky bude pokračovat v týmu Lukáš Hrubý. To je hráč, který má na výkon a výsledek týmu velký vliv. Jeho zkušenosti jsou pro nás velmi důležité. Jsem rád, že se již dává zdravotně do pořádku a v sezoně nám bude moci pomoct. O dva roky jsme prodloužili spolupráci i s Lukášem Řežaninou. Takže když to shrnu, tak byl tým doplněn přesně tak, jak jsme si po sezoně představovali. Jen doplním, že do A-týmu mají možnost nakouknout i další hráči juniorského věku, přičemž i v této kategorii došlo k výraznému posílení. Je to i díky skvělému „skautingu“ Jirky Gurkovského, který po sezóně několik hráčů vytipoval a následně i oslovil s nabídkou.


Podařily se všechny zamýšlené transfery?
Jeden se opravdu zatím nepodařil. Jde však o ženský tým, kdy jsme se snažili před sezonou přivést čerstvou reprezentantku Romanu Kieckovou, která hraje za FBC Ostrava. Bohužel ze strany FBC zatím nebyl zájem hráčku k nám pustit. Věřím, že to však ještě není uzavřená záležitost, a nejpozději na konci tohoto roku Romču u nás přivítáme.


Budou Vítkovice i ve čtvrtém českém Superfinále? Troufneš si tipnout favority letošního ročníku extraligy?
Těžká otázka. Ale myslím, že holky by měly svou pozici superfinalisty obhájit. Tým zůstal v podstatě stejný, byl vhodně doplněn, zejména o finskou reprezentantku Mirvu Laitinen, takže finále by jim nemělo uniknout. Finále tipuji opět stejné Vítkovice – Herbadent. Chodovu nevěřím. Pokud jde o kluky, tak jsem rovněž přesvědčený, že budou ve finále. Letos to bude s rivaly z Mladé Boleslavi. Kdo vyhraje je jasné :) Opět nevěřím Chodovu. Tatran v přípravě ukázal, že se s ním musí počítat. Černým koněm soutěže bude Brno. Pokud ve čtvrtfinále nenarazí na nás, budou v semifinále.


Můžou se i letos vítkovičtí fanoušci těšit na komentované on-line přenosy extraligových zápasů?
Tohle zatím nemohu slíbit. V tuto chvíli je jasné jen to, že letošní video on-line přenosy budou opět vysílány na TV-COMu. Musíme tedy počkat, jak TV-COM zvládne vysílání v prvních kolech. Pokud se ukáže, že kvalita je dobrá a přenosy se odvysílají bez problému, bude možné uvažovat o zařazení komentovaných přenosů. Určitě se ale mají fanoušci možnost těšit na náš youtube kanál, na kterém se objeví spoustu zajímavých příspěvků.


Do klubu vstoupil nový titulární partner Oxdog. Stejně tak přibyli i další partneři...
Ano, máš pravdu. Novým generálním partnerem je pro letošní sezonu výrobce florbalového vybavení Oxdog. Hlavním partnerem pak již náš dlouhodobý partner společnost Omlux. Novým významným partnerem se stala společnost Dalkia Česká republika. Velice si však vážíme podpory všech ostatních partnerů. Patří jim velký dík za to, že vítkovický florbal podporují.


Bude pokračovat spolupráce s dlouholetým partnerem Vítkovic WOOW?
Se společností WOOW EXCLUSIVE již spolupráce pokračovat nebude. Smluvní vztah skončil na konci minulé sezony a nové partnerství nebylo uzavřeno. V každém případě Martinu Čépemu děkujeme za ty roky, během kterých jsme měli možnost s ním spolupracovat a kdy se značka WOOW stala nedílnou součástí názvu klubu. Nicméně je pravdou, že značka WOOW z našich dresů úplně nezmizí. Dohodli jsme se totiž s panem Patrikem Kubečkou ze společnosti WOOW Solar Energy na určité spolupráci, takže značka WOOW se na dresech a jiných reklamních materiálech bude objevovat i v letošní sezoně.


Vítkovice jsou známé pro svoji vynikající práci s mládeží. I zde dochází k jistým inovacím. Mohl bys prozradit více?
Mládež je nejdůležitější součást každého klubu. Proto jsme přes léto řešili, jakým způsobem koncepčně mládež zabezpečit. Pro letošní sezónu se mládeže ujal trojlístek ve složení Michal Deus, Pavel Brus a Jiří Gurkovský. Tito se nezaměří jen na práci s mládeží, ale především na práci s trenéry mládeže. Michal se postará o otázku metodiky a teoretické přípravy trenérů, Pavel pak pomůže s praktickou stránkou a Jirka je nově manažerem trenérského úseku a zajistí vše po organizační stránce. Již první dny ukázaly, že všichni tři pánové jsou muži na svém místě. Těší mě ale i jiná věc. Včera jsem hovořil právě s Jirkou Gurkovským a ten mě informoval, že v podstatě všechny mládežnické kategorie jsou již plně naplněny. Jsem velice rád, že děti mají zájem se florbal učit a florbalem se bavit právě v našem klubu.


Díky za rozhovor a přeji hodně úspěchů na všech frontách.
Děkuji Romane. Přejme si, aby se i na konci této sezony konal takový florbalový večírek, jako na konci té minulé ;)