Vítkovice přivítají v úvodním kole Otrokovice

18. září 2014, CD

Vítkovice budou v úvodním zápase sezony favoritem

V sobotu v 18:15 vypukne pro mistra ČR nová sezóna! Vítkovice přivítají na své palubovce Panthers Otrokovice. S tímto soupeřem se utkaly na Czech Open a vyhrály 2:1.

Otrokovice přes léto oslabily. Právě do Vítkovice se vrátili Marek Matejčík a Adam Zbořil, přičemž hlavně první jmenovaný vyrostl v Otrokovicích ve velkého hráče. Nakoukl dokonce i do reprezentace. Pro Matejčíka i Zbořila bude mít tedy úvodní zápas sezony zvláštní příchuť.

Na lavičce Panterů stále působí vítkovická ikona Daniel Folta. Stal se dokonce vůdčí osobností otrokovického florbalového vedení. On sám přiznává, že letošní sezona bude pro Pantery těžká a spíše než na semifinále, kam se loni Otrokovice dostaly, pomýšlí na záchranu v lize a konsolidaci kádru, který kromě Matejčíka a Zbořila opustili i bratři Krkoškové, Jaroslav Vaněk, Radim Ivan či Jan Valčík. Zůstali ale další ex-vítkovičtí hráči Lukáš Petřík a Karel Ťopek. Další vrásky přidělalo srpnové zranění čerstvého reprezentanta Lukáš Uhrinovského.



Vítkovice budou mít dva zápasy v extralize na to, aby otestovali svou připravenost na Pohár mistrů. Po Otrokovicích pojedou ještě na hřiště nováčka z Královských Vinohrad. S Otrokovicemi doma Vítkovičtí ještě neprohráli, loni vyhráli 3:1, přičemž jediný gól hostů vstřelil Marek Matejčík. Předtím doma vždy Pantery rozsekali jedenácti góly 11:0 a 11:3.

Domácímu publiku se úplně poprvé představí Ladislav Gál, Julius Jousi, Adam Delong. Uvidíme, kdo dostane přednost v brance. Bude to zamýšlená jednička pro letošní sezonu Lukáš Souček nebo novic Jakub Rataj? S Romanem Ciompou se na úvodní zápas nepočítá.

Přijďte podpořit vítkovické florbalisty i vy! Utkání Vítkovice - Otrokovice začíná v sobotu 20.9.2014 v 18:15!