Vítkovice vstoupily do sezóny jasným vítězstvím nad Otrokovicemi!

21. září 2014, Vlaďka Zoubková

V úvodním kole AutoCont extraligy přivítaly Vítkovice na domácím hřišti Panthers Otrokovice.

V loňské sezóně si oba týmy připsaly po jednom vítězství ve vzájemných zápasech. Ve 4.kole základní části využili otrokovičtí podzimní krize úřadujících mistrů a na domácí půdě porazily Vítkovice 4:2. O kolo později vítkovičtí prohráli na palubovce FBC Ostrava, den poté složil trenérskou funkci Radomír Mrázek. Za půl roku se oba týmy střetly znova, tentokrát byla situace jiná. Rozjeté Vítkovice s novým trenérem v čele šest vítězství v řadě neprohrály a zastavit je nedokázaly ani Otrokovice, z Ostravy odjely s porážkou 3:1. Jediný gól hostů vstřelil Marek Matejčík, který v sobotu nastoupil proti svým bývalým spoluhráčům.

Obě družstva prošly změnou hráčského kádru. Právě z Otrokovic se na Dubinu vrátili Marek Matejčík s Adamem Zbořilem, nebyli ovšem jediní, kdo toto valašské město opustili. Pro zranění panterům schází také Lukáš Uhrinovský, na straně domácích ze stejného důvodu nenastoupil Petr Jankulár. Svou premiéru ve vítkovickém dresu musela odložit také slovenská posila Ladislav Gál, který léčí virózu z reprezentačního srazu.

Do utkání vstoupily oba týmy opatrně, do větších akcí se během prvních minut nepouštěly. V polovině první třetiny se do slibné akce dostal Marek Matejčík, po pěkné sólové akci ale mířil nepřesně. Ve 13.minutě si jmenovaný vše vynahradil, když usměrnil do brány Otrokovic střelu Jakuba Hubálka - 1:0. O minutu později mohl zvýšit jednobrankové vedení Lukáš Hájek, jeho rána ale prošla kolem Michajlovičovy branky. Otrokovice měly možnost na konci první části hry srovnat skóre při vyloučení Hájka, ale z přesilovky nic nevytěžily.

Prostřední část hry přinesla pohlednější hru, než úvodní třetina. Vítkovice hrozily z mnoha útočných akcí, ať už z hole Veltšmída, Bruse nebo Řezaniny, gólman Michajlovič byl ale vždy na místě. Ve 24.minutě domácí přece jen zvýšili po akci Matejčíka s Veltšmídem skóre na 2:0. Vítkovice zcela ovládly hřiště, otrokovické hráče pouštěly k míčku jen málokdy. Hostující brankář svůj tým držel nad vodou skvělými zákroky, proti střele Jana Šebesty byl ale bezmocný - 3:0. Do konce třetiny se trefil také Lukáš Hájek, když během tří minut zvyšuje náskok dvěma slepenými góly na 5:0! Převahu Vítkovic dokazuje také střelecká statistika: Vítkovice 13 střel, Otrokovice 3.

Ani ve třetí periodě se Otrokovice nezmohly na odpor. Hned úvodu opět inkasují z hole Hájka, který třetí trefou v zápase završuje svůj první hattrick sezóny. Ve 48.minutě Panthers opět hrály přesilovku, tentokrát úspěšně, po kombinaci Michala Hradila s Martinem Nagym snížili stav na 6:1. Jde jen o kosmetickou úpravu, domácí kontrolují hru, soupeře výborně napadají a nedovolí mu dostat se do vyložených šancí. Také diváci se baví útočnou hrou ze strany Vítkovic a ženou své mužstvo za prvním extraligovým vítězstvím. Konečný výsledek 7:1 zpečetil Lukáš Řezanina za asistence nejlepšího hráče utkání, Lukáše Hájka.

První body do tabulky zůstaly na Dubině, o další budou Vítkovice bojovat v neděli 28.9. od 17hod na půdě nováčka soutěže, týmu TJ Sokol Královské Vinohrady.

Komentář trenéra Vítkovic Michala Deuse: Na první zápas v sezóně to bylo z naší strany celkem slušné. Těší mě, že jsme toho soupeři moc nedovolili a že jsme sami byli po celých 60 minut aktivnější. Zápas rozhodl větší fyzický fond našeho týmu, kdy jsme donutili soupeře často chybovat, zavřít ho na vlastní polovině a střílet branky. Vítězství si vážíme. Děkuji.

Komentář trenéra Otrokovic Daniela Folty: Výsledek odpovídá kvalitě naší předvedené hry. Do 55 minuty chybělo naší hře téměř vše, co dělá dnešní florbal florbalem. Děkujeme za kvalitní lekci.