Dorostenky Vítkovic vykročily do sezóny úspěšně

22. září 2014, Jaromír Veselý

Vítkovické dorostenky zahájily o prvním hracím víkendu ligovou sezónu na turnaji v Bystřici nad Olší, kde své síly změřily s týmy FBS Olomouc a 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm.

Vítkovice x FBS Olomouc 8:0

Přes organizačně kostrbatý úvod a předzápasové vychytávání posledních nesrovnalostí, vstoupila Vítkovická děvčata do utkání s chutí a nadšením odpovídajícím začátku sezóny a soupeř dostal jasně najevo, na které straně se budou odehrávat zásadní události zápasu. Úvodní pětiminutovka se nesla v duchu pokusů a omylů ve snaze ohrozit branku Olomouce a letmých návštěv Olomouckých před brankou Vítkovic. První přesná a úspěšná z řady povedených aktivit v oblasti branky Olomouce přišla v šesté minutě, když si Mikulová pohotově seběhla na střed před branku pro nahrávku Pokludové z rohu a nedala brankářce šanci. O minutu později z velice podobné pozice přidala další úspěch Moravcová po kombinaci s Martinákovou z rohu na střed. O tom, že ani oslabení není nehratelná záležitost se hráčky na hřišti přesvědčily o zhruba půlminutu později, to si odpykávala trest Mikulová za nedovolené bránění, když zabojovaly o míček Jakubcová s Vojcíkovou a první jmenovaná navýšila vedení. V první třetině ještě prokázala pohotovost Pokludová, když zpoza branky, kolem tyče umístila, míček za záda Olomoucké gólmanky.

Ve druhé třetině se hra poněkud rozvolnila a spousta akcí postrádala rozvahu, přesnost a týmového ducha, přesto bylo k vidění i několik povedených, z nichž jedna v polovině třetiny skončila brankou, když Vojcíková vybojovala míček u mantinelu a přihrávkou našla Jakubcovou na středu. Úvod třetí třetiny byl okořeněn další brankou po pěkné individuální akci Pokludové, po které pořadatelé odhalili poslední nevychytanou mouchu v podobě hráčky neuvedené v zápisu o utkání. V následujícím pěti minutovém oslabení se hráčky Olomouce dostaly na delší dobu na polovinu Vítkovic, avšak další šanci si vypracovala a zužitkovala Zemanová. V samém závěru zpečetila účet utkání Martináková po přihrávce Kolářové. Úvodní dějství tedy vyznělo pro tým z Ostravy.

Vítkovice x FBK Rožnov p. R. 19:0

V druhém dějství úvodního turnaje sezóny čekal na měření sil 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm. Bohužel již po 10 sekundách utkání bylo zřejmé, na kterou stranu se nakloní pomyslné misky vah. To totiž Vítkovické hráčky otevřely skóre, které se zastavilo až na číslovce 19. Zápas tak vyzněl pro Vítkovice možná až příliš jasně a výsledek byl, zejména pro hráčky z Rožnova, příliš krutý. Vítkovické dorostenky, přes značné omlazení týmu předvedly zajímavou hru a zaslouženě si připisují body do tabulky soutěže.

Sestava:

Hanzesová M., Tománková T., Pokludová J., Martináková N., Mikulová T., Zemanová T., Jakubcová B., Moravcová S., Kubečková N., Kolářová M., Barvíková E., Honová N., Vojcíková J., Marková P.

Další turnaj je čeká za necelý měsíc 18. 10. 2014 v Opavě, kde se opět potkají s Olomoucí a FBK Jeseník.