Muži udolali SKV 8:6, Superhero Hájek řádí dál!

29. září 2014, CD

Muži zvládli i druhý zápas před Pohárem mistrů, byť se s urputným nováčkem natrápili. Hájek vstřelil čtyři branky!

Do branky Vítkovic se i ve druhém extraligovém zápase postavil Lukáš Souček, mnoho práce v první třetině ale neměl. Naopak se pořádně otáčel domácí brankář Weissgärber.
Vítkovice šly rychle do vedení, začátek utkání zcela ovládly. Nejprve nabil Hubálek Zdeňku Žákovi a ten ve 4.minutě otevřel skóre. V 9.minutě zvýšil po Brusově pasu na Lukáš Hájek a když se ve 13.minutě trefil i Robin Žydel, vypadalo to jednoznačný průběh utkání. Ovšem chyba lávky! V poslední minutě první třetiny překonal Součka Renčín a vrátil Vinohrady do hry.


Vítkovice si poradu v šatně protáhly a na trestnou lavici místo na střídačku putoval ještě před úvodním hvizdem druhé části Matúš. A z té ho předčasně propustil Mareš, 2:3. Ve 24.minutě bylo vyrovnáno, když se šťastně trefil Svoboda. Dokonalý obrat dokonal ve 28.minutě opět Mareš! Vítkovice inkasovaly čtyřikrát během osmi minut a rázem prohrávaly. Naštěstí se rychle vzpamatovaly a za dvě minuty srovnal krok utěšenou střelou z křídla Zdeněk Žák. Ještě jednou šli domácí do vedení, když Žydelovo vyloučení potrestal Svoboda.


Třetí třetina patřila Vítkovicím. Krásné utkání opět vyrovnal Lukáš Hájek. A za chvíli tentýž hráč dokonal hattrick a Vítkovice opět vedly! Pak dal gól i Lukáš Řezanina, neradoval se však dlouho, jelikož jeho trefa nebyla uznána pro hru vysokou holí. Vzápětí bylo opět vyrovnáno, to když Součka propálil domácí Zbyněk Stuchlík. Ve 49.minutě dostaly výhodu přesilové hry poprvé v utkání také Vítkovice a i ony ji využily. Byl to konkrétně David Matúš, který v 50.minutě vstřelil, jak se později ukázalo, rozhodující branku celého utkání. Po něm se totiž trefil už jen jediný hráč, Lukáš Hájek, a po hattricku v úvodním kole v zápase doma proti Otrokovicím uzavřel svůj střelecký účet proti SKV dokonce na čtyři góly!