Pvní utkání dorostenek roku 2015

12. ledna 2015, Jaromír Veselý

Do roku 2015 vstoupily mladé vítkovické naděje po dlouhé prázdninové pauze turnajem v Odrách, kde změřily síly s třineckým Ossikem a domácím Juventusem.

FBC Ossiko Třinec - Vítkovice 1:2

Do utkání vstoupily aktivněji hráčky celku z Ostravy, ale solidně organizovaná hra soupeře nedávala dostatek klidu k nějaké výraznějšímu ohrožení branky Třince. Soupeř naopak vyrážel do protiútoků, které sice nebyly zásadně nebezpečné, ale na klidu rozhodně nepřidávaly. Navíc ve druhé minutě po standardní situaci soupeře na polovině hřiště, vítkovická obrana zcela vyklidila prostor před brankou a tak nastřelený míček skončil až v nebráněné brance.

Druhá třetina přinesla přece jenom poněkud větší aktivitu a nasazení Vítkovic a převaha se začala projevovat, ačkoliv stále chyběl větší důraz před brankou Třince. Ten uplatnila až v sedmé miutě druhé části Honová, která srazila za záda třinecké brankářky míček nahozený od pravého mantinelu Kubečkovou. Paradoxně asi nejvýraznější ohrožení branky soupeře přišlo ve vítkovickém oslabení, přesto ale do konce třetiny další branka nepadla.

Ve třetí třetině se obraz hry nezměnil prakticky vůbec, ačkoliv přibylo šancí před třineckou brankou, Vítkovice stále tlačily na soupeře, který úspěšně odolával a vyrážel k nepříjemným protiútokům.

V polovině poslední části se ujala kombinace mezi nahrávající Plankovou a zakončující Hyršovou, a protože se již nikdo další nepřidal s úspěšným zásahem a Tománková v brance několikrát odčinila své zaváhání z úvodu utkání, skončilo utkání těsným výsledkem 1:2 pro Vítkovice.

Vítkovice – FBC KSVČ Juventus Odry 5:1

Druhý zápas vypadal zcela jinak než první. Od samého začátku v poměrně vysokém tempu a s odpovídajícím nasazením. Brankářka na straně Juventusu si rozhodně nemohla stěžovat na nudu. Ve druhé minutě po úniku po pravém mantinelu rozvlnila síť soupeřovy branky Hyršová.

O čtyři minuty později zajímavou akci z rohu před branku po ose Planková, Honová, Moravcová padl další gól do sítě pořádajícího celku. Třetí branku Vítkovic přidala Honová.

Druhá třetina pokračovala tak jak skončila první, tedy dobýváním branky Oder a občasnými protiútoky, které však končily na důrazné obraně Vítkovic nebo mimo branku.

Čtvrtou branku Vítkovic přidala utěšenou střelou od levého mantinelu Planková.

Poté si slabší chvíli vybrala obrana na druhé straně a po ztrátě balonku se míček dokutálel až za záda Tománkové.

Ve třetí třetině polevil důraz vítkovické obrany což přineslo větší počet protiútoků na Tománkovou, která však již za svá záda nic nepustila. Naopak pátou branku ostravských přidala Honová, když využila nahození Moravcové a zpečetila tak zasloužené vítězství Vítkovic 5:1.

Úvodní zápasy roku tak zvládla vítkovická děvčata úspěšně, vykročila tak vstříc dalším událostem aktuálního roku. Tou nejbližší jsou utkání v Třinci 25. 1. kde je čeká Opava a Havířov.

Sestava:

Tománková T.,

Marková P., Hyršová D., Kubečková N., Barvíková E.,

Planková E., Moravcová S., Honová N., Vojcíková J., Skřípková P., Jakubcová B., Glasová A., Chaloupková K., Kolínková S.