Vítkovice prohrály až na nájezdy

13. března 2005, CD

1. SC SSK Vítkovice 2.3 kBwww.fbcostrava.cz 1.65 kBVítkovice, hrající od začátku zápasu na 3 útočné řady, začaly o poznání aktivněji než v prvním semifinále, takže od začátku byl k vidění vyrovnaný souboj s hojným počtem šancí na obou stranách.

Vítkovice, hrající od začátku zápasu na 3 útočné řady, začaly o poznání aktivněji než v prvním semifinále, takže od začátku byl k vidění vyrovnaný souboj s hojným počtem šancí na obou stranách. Už ve druhé minutě vystrašil nejistého Doležila v brance domácích z dálky Tomašík a Čepica div že horký balón nedopravil do sítě, na druhé straně zkoušel Grečmalovu pozornost Kozel. V 6.minutě na hostující klec zle dotíral Skácel, který putoval vzápětí společně se Švancerem na trestnou lavici za vzájemnou strkanici. Hra ve čtyřech vyhovovala daleko lépe domácímu Pepinu, ale Foldyna ani Lébl svého cíle nedosáhli. Ve 13.minutě Grečmal pouze vyrazil Svobodovu střelu, ale nikdo z jeho spoluhráčů míček do vítkovické branky nedotlačil. V 16.minutě byl vyloučen Maleček za blokování hole, ale z přesilovky Vítkovice nic nevytěžili, naopak z brejku zahrozil Tříska. Na sklonku třetiny tečoval Mimra Vaňkovo nahození, ale stav zůstal po 1.třetině nerozhodný 0:0.
Druhá třetina přinesla první branku a množství vyloučených. Nejdříve putoval „za katr" Tříska. Přesilovka Vítkovic již o poznání víc než ta první zaváněla brankou, ale ta přišla až o několik minut později. Jejím autorem byl Hrubý, který umě skryl svou střelu za jedním z obránců Pepina a téměř z poloviny hřiště otevřel skóre. Pepino se snažilo vyrovnat způsobem, kterým svého soupeře porazilo v prvním zápase- spoluprací zpoza branky, ale tentokrát se Tříska ani Skácel neprosadili. Pak přišla série Vítkovických vyloučení, když v krátkém časovém sledu byli potrestání Čepica, Švancer a Vladař, ale domácí ani téměř dvě minuty trvající přesilovku 5 na 3 nevyužili. V 34.minutě skončilo utkání pro hrdinu prvního duelu Lébla, který byl po ostrém střetu s Čepicou odnesen. Ve 37.minutě nastřelil Skácel prudkou střelou břevno. Na konci druhé třetiny se do obrovského tlaku dostaly Vítkovice, ale Rohel po chybné rozehrávce Pepina těsně minul, Tomašík míček Ťopkovi před prázdnou branku nepropašoval a ani superšance hrubého v kleci Doležila neskončily.
Třetí třetina začla náporem FBC, ale Grečmal vystavil stopku jak Svobodově, tak i Machalově střele. Naopak uhodilo na druhé straně. Po v play-off velmi dobře fungující spolupráci Vavrečka-Sladký odrazil druhý jmenovaný chytrou střelou zpoza branky míček o Doležila a Vítkovice vydly již o dvě branky. Stejně jako v prvním zápase jej však neudržely. V 50.minutě se přes Vavrečku dostal Machala, prostřelil i Bruse s Grečmalem, míček obtancoval všechny tři tyče a nakonec skončil v síti. Za další dvě minuty bylo vyrovnáno, to se nenápadnou střelou od mantinelu pod břevno prosadil Maleček. V 57. vyškrábl Grečmal gólovou Skalíkovu jedovku a dovedl tak zápas do prodloužení.
V něm měly oba týmy k výhře stejně blízko. V 66. mohl rozhodnout Kološ, ale golfovým úderem pálil vedle, v 67. zahrávalo Pepino trestný úder na hranici velkého brankoviště, ale vítkovickou zeď nepropálili, v 69. poskakoval míček před prázdnou brankou Vítkovic, Grečmal byl z ní daleko, ale do bezpečí jej odpálil Kološ. V 70.minutě odmítl vítězství hostů ve velké šanci Sladký a tak utkání rozhodly samostatné nájezdy.
1.Zatímco mladý Tomašík nedal, Chrápek Grečmala ukličkoval. 1:0
2.Mimra se protancoval až k prázdné brance, ale trefil jen tyč, Ostřanský minul. 1:0
3.Vavrečka nedal, Skácel stejnou kličkou doprava poslal Pepino do dvoubrankového vedení. 2:0.
4.Rohel s přehledem proměnil, Ciompa, který vystřídal Grečmala, Skalíka vychytal. 2:1
5.Brus tak musel dát, ale Doležil jej vytlačil ze střeleckého úhlu a Brusův lob z nouze skončil mimo branku. 2:1
Pepino dokázalo ztracený zápas otočit a vede tak po dvou domácích zápasech nad svým velkým sokem 2:0

FBC Pepino Ostrava - 1.SC SSK Vítkovice 3 : 2 na trestné střílení (0 : 0, 0 : 1, 2 : 1) - (0 : 0) - (2 : 1)
Branky a nahrávky:
50.Machala, 52.Maleček, rozhodující samostatný nájezd Skácel - 29.Hrubý (Vavrečka), 46.T.Sladký (Vavrečka). Rozhodčí: D.Bartošek, M.Bartošek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 639. Stav série: 2:0.
Sestavy:
FBC Pepino Ostrava:
Doležil - Kozel, Machala - Zatloukal, Hrček - Foldyna, Svoboda - Ostřanský, Skácel, Chrápek - Lébl, Kapolka, Daniš  Tříska, Skalík, Maleček.
1.SC SSK Vítkovice: Grečmal- Rohel, Kološ - Brus, Vladař - Hrubý, T.Sladký, Vavrečka - Vaněk, Mimra, Ro.Švancer - Tomašík, Ťopek, Čepica.