Souboj mistrů ovládl vícemistr ze Střešovic

26. ledna 2015, Vlaďka Zoubková

V 17. kole AutoCont extraligy zajížděly Vítkovice na hřiště Tatranu Střešovice, kde změřily síly s aktuálním lídrem tabulky.

Tatranu se vstup do nového roku příliš nepovedl. Po domácím vysokém vítězství 10:3 nad vinohradským SKV, ztratil body na hřištích rivalů ze špice tabulky, Mladou Boleslaví (7:6) a Chodovem (5:4). V neděli jej čekal další náročný souboj, tentokrát repríza loňského Superfinále florbalu.

Vítkovice se nevydaly do hlavního města kompletní. Kromě dlouhodobě zraněného Robina Žydela (poraněné vazy si odnesl právě z podzimního zápasu s Tatranem), zůstala doma brankářská jednička Souček, stejně jako Gál s Veltšmídem."Souček a Gál jsou na antibiotikách, Veltšmída trápí nějaké svalové potíže," vysvětlil absenci hráčů Michal Deus.

Do branky Vítkovic se postavil Jakub Rataj, hrající teprve druhý zápas AutoCont extraligy. První třetina nedopadla přesně podle jeho představ, když z branky lovil míček hned pětkrát, zatímco kolega z druhého konce hřiště se za svá záda nepodíval ani jednou. Po dvou trefách Vávry a jedné Mayera, Kolíska s Komárkem, svítil na časomíře stav 5:0 pro domácí.

"Nevyšla nám první třetina, především první desetiminutovka, ve které jsme se nedrželi pokynů. Celkově jsme v první třetině vyrobili asi 6 technických přestupků, které Tatran nekompromisně potrestal. Bohužel, mrzí to o to víc, že jsme se přesně na to připravovali," hodnotil úvodní část hry vítkovický trenér Michal Deus.

V druhé třetině se Vítkovice snažily udělat cokoliv s nepříznivým stavem, i přes množství šancí padl gól až ve 40. minutě, z hole Lukáše Pešata. Vítkovice využily na třetí pokus přesilovou hru. Domácí předváděli výbornou obranu, kterou vítkovičtí hráči nedokázali překonat. "Ve druhé třetině jsme domácí zamkli na jejich půlce a bušili do nich, připravili jsme si spoustu šancí, ale nic jsme nevyužili," litoval promarněných příležitostí Michal Deus.

V poslední části hry se trestalo také na vítkovické straně. Skóre ve prospěch domácích navýšil opět Marek Vávra, který se v zápase trefil celkem čtyřikrát. Hosté výsledek korigovali Lukášem Hájkem, posledním střelcem zápasu se po střele do prázdné vítkovické svatyně stal Jan Natov.

" Třetí třetinu si Tatran už zkušeně pohlídal. Hru jsme hodně otevřeli a riziko nám nepřineslo kýžený efekt. Zkrátka Tatran své šance v první třetině proměnil, my v té druhé ne. Dostali jsme lekci z produktivity, protože zápas mohl v pohodě skončit 8:8. Ale je třeba si přiznat, že za první třetinu jsme si výhru nezasloužili," uzavřel hodnocení zápasu vítkovický trenér.

V neděli čeká Vítkovice opět cesta do Prahy, tentokrát na Jižní Město, domácí teritorium Chodova. Povede se našim mužům lépe? Utkání začíná 1. února v 17:00h.