Dorostenky se o víkendu musely vypořádat nejen se sněhovou nadílkou

27. ledna 2015, Jaromír Veselý

Ke druhému turnaji roku 2015 vyrazila vítkovická děvčata za vydatného sněžení do Třince, kde se měla krom sněhové nadílky vypořádat s opavskou P.E.M.ou a havířovským Torpedem.

S.K. P.E.M.A. Opava - 1. SC Vítkovice Oxdog 2:1

S tímto soupeřem šlo o první měření sil a jako vždy se dal očekávat vyrovnaný a napínavý duel.

A takové utkání to také bylo. Převaha v držení balonku sice byla na straně Vítkovic prakticky celý zápas, přesto precizní obrana soupeře nepouštěla ostravské hráčky příliš do šancí, a když už se do nich propracovaly, chyběl klid a přesnost v zakončení. Naopak nebezpečně vyhlížela řada protiútoků, ke kterým vyrážely hráčky Opavy. Ranochová v brance však držela stejně jako její kolegyně na druhé straně čisté konto až do třetí třetiny.

To po dvou poleveních v obranné fázi hry, na začátku poslední třetiny a v její půlce, narostlo skóre ve prospěch týmu z Opavy. Až poté, a bohužel jen jednou, v oslabení vybojovala vítkovická čtveřice míček a pěknou kombinací do prázdné branky vybídla Planková ke skórování Moravcovou.

Přes závěrečný tlak Vítkovic se skóre nezměnilo a vítězství si tak odváží Opava.

1. SC Vítkovice Oxdog – Florbal Torpedo Havířov 5:4

Do dalšího zápasu nastoupily vítkovické hráčky proti Havířovu, ale tentokrát se jim nevedlo tak dobře jako v prvním společném měření sil.

Herně v celém utkání jasně dominovaly hráčky rytíře Vítka, jen na skóre se tento fakt promítal velice pozvolna. To i přesto, že již po dvou minutách hry otevřela skóre další pěknou kombinací dvojice Planková a Moravcová. Další branku přidala po několika závarech před brankou Havířova opět Moravcová po nahrávce Janáčkové, která si odbývala premiéru mezi dorostenkami.

Do konce třetiny ještě přidala jeden zásah nekompromisní ranou Planková.

Poté již tak volné tempo zápasu začalo ještě více zvolňovat a z nedůslednosti v obraně vyšla první branka Havířova.

Na začátku druhé třetiny sice ještě přidala jednu branku Kolínková z přihrávky Chaloupkové a druhou Planková z nahrávky Moravcové, to však již co změny skóre na straně Vítkovic bylo vše, a přes četné pokusy zásahy střádal pouze soupeř.

Celkem Havířov poslal míček za záda vítkovické brankářky čtyřikrát.

Po velice vlažném výkonu tak skončilo utkání vítězstvím celku z Ostravy v poměru 5:4.

Následující ze tří zbývajících ligových turnajů, kterých se Vítkovice účastní, je na programu v neděli 8. 2. 2015 na půdě rivala z Ostravy FBC ČPP Bonusia Ostrava a slibuje další napínavá utkání s Teiwazem Hranice a pořádajícím celkem.

Sestava:

Ranochová M., Hanzesová M.

Marková P., Hyršová D., Kolářová M., Barvíková E., Mikulová T.

Planková E., Moravcová S., Honová N., Jakubcová B., Chaloupková K., Kolínková S., Janáčková V.