Junioři ovládli městské derby proti FBC!

01. února 2015, Petr Blakala

Dvacáté kolo nabídlo velmi zajímavý a atraktivní florbal mezi hráči rytíře Vítka a ostravským FBC. Úspěšnější však byly Vítkovice, které vyhrály 8:7.

1. SC Vítkovice Oxdog – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 8:7 (3:3, 4:2, 1:2)

Utkání odstartovalo ve velice rychlém tempu, když se ve 26 vteřině první periody dostal do samostatného úniku Marcel Jakubec – ten zvolil přesnou střelu do vzdálenějšího horního rohu branky a domácí florbalisté se mohli poprvé radovat. Jenže hosté z druhého konce Ostravy našli rychlou odpověď, když situaci v rohu hřiště vyřešil nejlépe Jan Křiva. Další branka přišla na řadu v poslední vteřině 8. minuty. Do brejku se totiž dostal Jakubec s Lukášem Pešatem – druhý zmiňovaný se střelou z pravého křídla nemýlil. V čase 9:39 byla střela FBC těsně před svatyní Vítkovic tečována a propadla až za brankovou čáru, což znamenalo opětovné srovnání. Pouze jednou se florbalisté ve žlutých dresech dostali do vedení, když se v 15. minutě ujala střela Richarda Foltinka k bližší tyči. Domácí neváhali a z následujícího útoku vyrovnával Bohdan Kopelec.

Druhá část hry přinesla více ze hry domácím. Po 28 vteřinách dokázal najít místo v brance Ostravy Štěpán Kostolány, čímž navýšil vedení Vítkovic. Pět minut po něm přidal svůj druhý gól z velkého důrazu v brankovišti Marcel Jakubec. Snížit náskok vítkovického mužstva se podařilo ve stejné minutě ještě Danu Kašovskému, na jehož trefu reagoval dorážkou za dvaadvacet sekund Rostislav Riger. Na další gólové oslavy muselo 178 diváků počkat až do 36. minuty, kdy si slovo vzal Marcel Jakubec – touto brankou završil svůj hattrick. Minutu před koncem druhé třetiny přidával pátý zásah FBC Jan Křiva, a tak hráči odcházeli do kabin za stavu 7:5 ve prospěch Vítkovic.

Třetí dějství bylo na góly nejslabší ze všech třetin, avšak tempo hry neupadalo. Posledních dvacet minut zahráli o něco lépe hosté z FBC, když po přihrávce Klečky skóroval Dan Kašovský. Osmou (a zároveň poslední) branku Vítkovic přidal ve 45. minutě Bohdan Kopelec, jenž využil spolupráce s Patrikem Davidem. Soupeři ale dokázali snížit na rozdíl jediné branky, jelikož v čase 53:48 zkompletoval hattrick Dan Kašovský a tímto zdramatizoval ostravské derby. Poslední minuty byly na šance hodně bohaté, avšak skóre zůstalo již beze změny. Vítkovice zvítězily i ve druhém vzájemném utkání a připisují si tak tři body do extraligové tabulky.

Další domácí utkání Vítkovic:

14. 2. 2015, 1. SC Vítkovice Oxdog – TJ JM FAT PIPE Chodov (18:00, SC Dubina)

15. 2. 2015, 1. SC Vítkovice Oxdog – Florbal Primátor Náchod (10:00, SC Dubina)

Tímto jste srdečně zváni na poslední zápasy juniorů v základní části!