Věříme, že uvidíme v hledišti více dívek než otců

20. února 2015, Vlaďka Zoubková

Juniory čekají první zápasy play-off G2 ligy, ve čtvrtfinále vyzvou Florbal Ústí.

Letošní boj o přední místa v tabulce byl dramatický do posledního kola. Lídři tabulky Bohemians Praha s Vítkovicemi nasbírali stejný počet bodů, Tatran Střešovice za nimi zaostával o pouhé tři, tedy rozdíl jednoho vítězného zápasu. Stačilo zaváhání družstva z první trojky a místa v tabulce mohla vypadat jinak. Favorité ale svoji roli zvládli. Bohemians sáhla po soupeři pro play-off jako první, druhé slovo měly Vítkovice, které se rozhodly cestovat na sever Čech, do Ústí nad Labem.

Druhý flek v tabulce Vítkovice potvrdily na domácí palubovce vítězstvím nad Chodovem 9:6 a Náchodem v poměru 6:4. Oba zápasy nepostrádaly tvrdý boj do posledních minut, o čemž svědčí také názory Jakuba Brzuchanského a Víta Gattnara.

"Byl to pro nás těžký zápas, soupeř přijel bránit a nám se těžko prosazovalo. V zápase jsme měli slabší chvilky, kdy jsme Chodov pustili zpět do hry hlavně našimi tresty, nakonec jsme ale zápas zvládli a zaslouženě získali 3 body," oddechl si po zápase s Chodovem Jakub Brzuchanski. Kapitán juniorů Vít Gattnar dodává: "Zápas byl celkem náročný hlavně psychicky a to proto, že Náchod přijel betonovat. Bohužel nám se nepovedlo utéct hned v úvodu do většího brankového rozdílu. Díkybohu ve třetí třetině se nám povedlo konečně vstřelit branky a v pohodě jsme získali tři body. Teď už se těšíme za týden na play-off," shrnul Vít pocity z nedělního zápasu s Náchodem.

Večerní výběr přisoudil Vítkovicím šestý tým tabulky - Florbal Ústí. Proč tahle volba?

Trenér Jiří Mojžíšek vysvětluje: "Vzhledem k tomu, jak skončila tabulka po základní části, jsme měli na výběr buď derby s FBC nebo cestování. Derby s FBC se nám nezdálo jako dobrá varianta. Hodně kluků se navzájem zná, před zápasy by se navzájem hecovali, řešili různé příspěvky a komentáře na sociálních sítích místo toho, aby se soustředili na samotné zápasy. Náchod si vybral vítěz základní části a z dvojice Mladá Boleslav - Ústí jsme se, po domluvě realizačního týmu s hráči, rozhodli pro Ústí. V základní části se nám podařilo oba dva zápasy vyhrát. To samozřejmě v play-off nemusí hrát vůbec žádnou roli. Já ale věřím, že se kluci k zápasům postaví zodpovědně a pokud zahrají to, na co mají, tak zápasy vyhrajeme."

Junioři získali poslední titul v sezóně 2011/12. Ve dvou následujících sezónách ztroskotali ve čtvrtfinále právě na Ostravě, pozdějších mistrech G2 ligy. Nutno dodat, že v obou případech šli do vyřazovacích bojů z osmého, respektive šestého místa. Letos je situace o mnoho slibnější...

Jak vidí samotní hráči čtvrtfinálové boje s Ústí? Jediná "nevýhoda" bude v odlišném domácím prostředí, Vítkovice přivítají svého soka na Dopravce.

"Dopravka je hala, která byla dlouhou dobu domovskou halou florbalových Vítkovic a s podporou fanoušků soupeři ukážeme, že je to pořád naše hala," věří trenér Jiří Mojžíšek. "Tímto chci na zápasy pozvat všechny fanoušky! Dopravka již zažila spoustu velkých vítězství."

Samotní hráči se na čtvrtfinále moc těší a doufají v přízeň fanoušků, zejména něžného pohlaví :)

Marcel Jakubec: "O titulu sníme pěkně dlouho. Tento rok máme silný tým a nechceme nic jiného než titul! Dopravka bude spíše výhoda pro Ústí, my jsme zvyklí hrát na gumě, ale to nás nemůže zaskočit. Doufám že přijdou všichni, co mají čas a hlavně chuť fandit. Hlavně věřím, že uvidíme více holek než našich otců." (směje se)

Patrik David: "Na playoff se těším, ostatně jako každý kdo ho hraje, je to vyústění celé sezóny a všichni se na něj těšíme s jasným cílem - titul! Cesta přes Ústí určitě nebude jednoduchá, první sezóna a hned v playoff. Jsou v laufu, takže se na nás určitě budou chtít vytáhnout a minimálně nás potrápit. Ovšem pokud budeme plnit pokyny trenéra, hrát tak jak máme a umíme, měli bychom v pohodě postoupit. Myslím, že kdo dorazí na zápasy, se bude skvěle bavit, zejména když uvidí v akci lamače dívčích srdcí Kostolányho a nesmělého Jurdzina :) Snad si najde cestu na Dopravku co nejvíce lidí, co nás požene za vítězstvím."

Jakub Brzuchanski: "Na play-off se těším, je to jiná soutěž, bude to mít vyšší úroveň. Ústí nemá co ztratit, do play-off půjdou uvolnění. My musíme postoupit, série by podle toho měla vypadat, věřím že to zvládneme ve 3 zápasech a doufám, že se nás lidi povzbudí, těším se na ně."

Petr Blakala: "Rád bych pozval všechny fanoušky florbalu, kteří si chtějí zpestřit tento víkend. Čekají nás první čtvrtfinálové domácí utkání proti Ústí nad Labem a každé hlasivky jsou na tribunách důležité. Doufám, že si Vás najde cestu v sobotu či neděli na sportovní halu Dopravní v Ostravě hodně. Uvidíme se tam!"

Vít Gattnar: "Série bude určitě náročná, ale věřím v náš tým, myslím že zvládneme postoupit v nejkratším možném čase. Rád bych pozval všechny fanoušky v sobotu a v neděli na halu Dopravní na první dva zápasy čtvrtfinále. Moc si jejich podpory vážíme."

Štěpán Kostolány: "O víkendu odehrajeme svá první utkání play-off a budeme potřebovat vás, fanoušky. Kromě skvělé florbalové podívané můžete vidět na dopravce taky nejednoho krásného hocha. Takže holky určitě přijďte, nebudete litovat :)"

Hráči Adam Delong s Lukášem Pešatem naskakují také v A-týmu Vítkovic, přesto se na play off juniorů moc těší: "Ahoj, na play-off se těšíme s týmem od začátku sezóny, už 2 Silvestry jsme si všichni předsevzali titul, tak doufáme, že to letos konečně vyjde :). Dopravka bude asi výhoda pro soupeře, protože mají doma parkety. Aspoň to bude pro nás větší výzva hned ve čtvrtfinále.Těšíme se na podporu fanoušků. Díky!"

Úvodní zápasy čtvrtfinále play-off začínají na Dopravce v sobotu v 18:00 a v neděli ve 14:00. Přijďte fandit klukům!