Šlágr kola! Muži jedou do Mladé Boleslavi

25. února 2015, CD

Situace na špici tabulky je do posledního kola otevřená. Skončí Vítkovice první, druhé nebo třetí?

Ani před posledním kolem není jasné, kdo si bude vybírat soupeře pro čtvrtfinále jako první. O to bojují tři zřejmě největší favorité letošního ročníku nejvyšší české florbalové soutěže Mladá Boleslav, Tatran a Vítkovice. První se třetím se dokonce střetnou ve vzájemném souboji. Smát se ale nakonec může druhý Tatran!


Čelo tabulky Autocont extraligy

1. Mladá Boleslav 49

2. Tatran 47

3. Vítkovice 47

Mladé Boleslavi stačí k jistotě prvenství výhra za dva body. V případě klopýtnutí Tatranu i jeden.


Tatran k prvnímu místu potřebuje vyhrát za tři body v Brně a bude držet palce Vítkovicím, aby urvala alespoň dva body v Boleslavi.


Vítkovice musí vyhrát v Boleslavi za tři body a držet palce Brnu, aby obralo alespoň o bod Tatran.


Situace bude napínavá až do konce. Velká škoda a možná i velká chyba, že se poslední kolo nehraje povinně ve stejný čas. Brno s Tatranem totiž hrají až v neděli a Tatran tak svou pozici bude znát přesně. V případě výhry Mladé Boleslavi v základní hrací době již mu o nic nepůjde a jisté druhé místo udrží i v případě prohry o 35 branek.


Vítkovicím se do sestavy vrátil Robin Žydel, který ihned ve svém prvním zápase po návratu proti Liberci skóroval. Naopak ze zápasu si odnesl zranění David Matúš a jeho start minimálně v posledním zápase základní části je více než nejistý. Pod Ještěd nezamířil ani hecíř Filip Heczko, jehož skolila viróza.


Vítkovice-Mladá Boleslav

základní část

doma: 11 5-1-0-2-3 57:40

venku: 10 4-0-0-1-5 55:48

V dresu Mladé Boleslavi letos působí tři velké hráčské posily, z toho dvě jsou vítkovickému publiku velmi dobře známé. Petr Kološ a Jan Jelínek nastoupí podruhé proti mateřskému oddílu. V prvním zápase na Dubině letos Kološ s Jelínkem uspěli a odvezli si do nového domova tři body za výhru 5:2.


Utkání Mladá Boleslav - Vítkovice začíná v sobotu 28.2.2015 v 19:00.