Semifinálová série je po víkendu nerozhodná

29. března 2015, Zuzana Košťálová

Vítkovické ženy o víkendu vyzvaly na domácí půdě pražský Chodov. A po dvou zápasech je stav série nerozhodný 1:1.

28. 3., SF1: 1. SC Vítkovice Oxdog - TJ JM FAT PIPE Chodov 4:3p

branky: 6. Denisa Ratajová, 30. Denisa Ratajová, 48. Michaela Šponiarová, 65. Hana Sládečková - 43. Zuzana Tučková, 48. Eliška Křížová, 49. Magdalena Klímová; rozhodčí: Jan Drška - Jiří Meisner; vyloučení:3:3; využití: 1:0; diváků: 156; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 16 - Kristýna Provázková 18; po třetinách: 1:0, 1:0, 1:3, 1:0;

Vítkovická děvčata se v prvním semifinále dostala jako první do vedení v šesté minutě hry, když se trefila Denisa Ratajová. Chodov se sice tlačil do vítkovické branky, ale v zakončení mu stála jistá Kubíčková. Utkání ve vysokém tempu však ve vstřelených gólech strádalo. Síťka v brance se rozvlnila až ve třicáté minutě, když se z úhlu prosadila znovu domácí Denisa Ratajová. Obrovskou příležitost o navýšení v podobě trestného střílení pak trestuhodně zahodila Šponiarová.

Až závěrečná třetina byla na branky bohatší. Chodovu se v jejím úvodu podařilo nejdříve snížit po dorážce Zuzany Tučkové a poté i srovnat střelou z hole Elišky Křížové. Vítkovice se ale nedaly, a na vyrovnávací gól našly odpověď o 41 vteřin později po přesném zamíření Michaely Šponiarové. Jenomže ani to hostující hráčky nesrazilo na kolena, když po další necelé půl minutě hry znovu srovnala Magdalena Klímová. Vítkovice přečkaly dvě následující oslabení a utkání se za nerozhodného stavu 3:3 muselo prodlužovat.

Desetiminutové prodloužení v 65. minutě ukončila střelou z první Hana Sládečková a rozhodla o domácí výhře.

Nejlepší hráčky utkání: Martina Řepková (CHO), Denisa Ratajová (VIT).

29. 3., SF2: 1. SC Vítkovice Oxdog - TJ JM FAT PIPE Chodov 5:6p

branky: 7. Michaela Šponiarová, 29. Tamara Hašová, 40. Tamara Hašová, 47. Katarína Klapitová, 56. Katarína Klapitová - 8. Zuzana Tučková, 14. Magdaléna Plášková, 38. Gabriela Tožičková, 46. Zuzana Tučková, 47. Martina Řepková, 64. Eliška Křížová; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:0;využití: 0:0; diváků: 151; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 19 - Kristýna Provázková 23; po třetinách:1:2, 2:1, 2:2, 0:1;

Obdobně začalo i druhé semifinále. Vedení se znovu jako první ujaly vítkovické ženy, když Provázkovou prostřelila Michaela Šponiarová, ovšem tentokrát radost z vedení netrvala ani třicet vteřin, protože vyrovnala hostující Zuzana Tučková po samostatném úniku. Poprvé v celém semifinále se hostující celek dostal do vedení v čase 13:13 po dorážce Magdaleny Pláškové. K vyrovnávací brance se Vítkovice zmohly až v polovině prostřední části, když se po velké snaze trefila velice aktivní Tamara Hašová. K další brankové radosti na lavičce Vítkovic však již nedošlo. Chodov se znovu dostal do vedení po zakončení Gabriely Tožičkové, ale pět vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky znovu přesně mířila a vyrovnala Tamara Hašová.

Ve stejném tempu pokračovala třetí perioda. Chodov se dostal do vedení a Vítkovice znovu dotahovaly ztrátu. I díky dvěma brankám Kataríny Klapitové bylo skóre hry po šedesáti minutách 5:5 a znovu v semifinále se tedy muselo prodlužovat. Tentokrát štěstěna stála u hostujícího celku, za který rozhodla ve čtvrté minutě prodloužení Eliška Křížová.

Nejlepší hráčky: Magdalena Plášková (CHO), Katarína Klapitová (VIT).