Vítkovické řady rozšíří finská univerzálka Riitta Lankinen

28. dubna 2015, Petr Juříček

Odchod Mirvy a Juleho neznamená, že z Vítkovic zmizí zahraniční hráčská stopa. Klub se úspěšně dohodl na spolupráci s Riittou Lankinen z Finska.

Vítkovické řady rozšíří finská univerzálka Riitta Lankinen

Vítkovice s hrdostí oznamují, že řady ženského týmu rozšíří další hráčka ze země tisíce jezer. V minulých dnech jsme se dohodli na spolupráci s Riittou Lankinen, sedmadvacetiletou univerzálkou a majitelkou dvou stříbrných medailí z finské nejvyšší soutěže žen.

Riitta Lankinen

Datum narození: 17. 11. 1987

Pozice: Obránkyně / Centr

Předchozí působiště: EVV, SB-Pro, SB Vantaa

Bilance v Naisten Salibandyliigy: 142 utkání (9 branek a 35 asistencí)

S SB-Pro získala v sezonách 2011/2012 a 2012/2013 stříbrné medaile za 2. místo v ligové soutěži.

V podobě Lankinen přichází do Vítkovic pořádná porce zkušeností, vždyť v Naisten Salibandyliize odehrála za sedm sezon celkem 142 utkání! „Jsem pokornou týmovou hráčkou, která týmu vždy odevzdá 110%,“ říká o sobě Riitta.

Pět let odehrála v nejvyšší soutěži za SB Vantaa, dvě sezony hájila barvy elitního finského klubu SB-Pro Nurmijärvi, se kterým získala dvě ligové stříbrné medaile a kde byla v druhé sezoně také její spoluhráčkou Mirva Laitinen. „Vždy jsem chtěla hrát v zahraničí, s Mirvou, se kterou jsem hrávala v SB-Pro a dodnes se přátelíme, jsme diskutovaly o Vítkovicích a České republice a zaujalo mě to,“ popisuje, jak navázala s Vítkovicemi kontakt.

K příchodu nové svěřenkyně se vyjádřil krátce i trenér Jiří Velecký. „Jsme rádi, že mezinárodní spolupráce, která začala loni s Mirvou Laitinen bude v našem ženském týmu pokračovat. V Riittě k nám přijde zkušenost v podobě více než stovky utkání v nejvyšší finské ženské soutěži a věříme, že v tomto ohledu obohatí celý náš klub,“ uvedl k příchodu Lankinen zkušený lodivod.

Očekávání má také nová posila. „Mým cílem je hrát ve Vítkovicích tak dobře, jak jen to bude možné,“ plánuje. „Doufám, že týmu mohu něco nového přinést, stejně tak, jako se zde dále rozvíjet také jako hráčka,“ věří. „Také bych ráda zažila něco nového jak na hřišti, tak mimo něj,“ zakončila nová posila vítkovických žen.

Autor: Jiří Velecký