Vstup do Superligy mužům nevyšel

20. září 2015, CD

Vítkovice proti Brnu doháněly třígólové manko, nakonec uhrály bod.

V brance se překvapivě objevil Dominik Lupták, důvodem byla náhlá indispozice brankářské jedničky Součka. A mladý brankář zažil těžký start, vždyť v 15. minutě inkasoval již třetí branku! Pak již ale "zavřel krám" a za svá záda další pokusy Brňanů nepustil. První třetina byla pro hodně vítkovických hráčů "rozkoukávací". Vždyť nejen brankář Lupták, ale i Nehera, Rýpar, Vilím, Kostolány, Jakubec, Jiří Šebesta zažívali prakticky svoji premiéru v nejvyšší české soutěži. Jen Nehera a Jiří Šebesta naskočili do té doby do jednoho, respektive dvou zápasů. Brno se tak i díky tomuto faktu dostalo po brankách Coufala, Koutného a Krajcigra v hrůzné pětiminutovce mezi 10. a 15. minutou rychle do trháku. Pro Vítkovice důležitým gólem do šatny, přesněji v čase 19:46, snížil jeden ze dvou slovenských legionářů v dresu Vítkovic Ladislav Gál.


Od druhé třetiny byly Vítkovice daleko aktivnější a jejich netradiční hra na 4 útoky se začala na hřišti projevovat, domácí byli rychlejší. Na rozdíl jediné branky snížil ve 23. minutě Jan Šebesta. Narůstající tlak přerušil hned dvakrát vyloučením Mertha, který pykal nejdříve za sekání a nedlouho poté i za bránění ve hře. Vítkovice ale obě oslabení ustály.


Ve třetí třetině již domácí Buldoky přehrávali. Výborný brankář Kejík ale dlouho odolával. Neujaly se šance Matejčíka, výborně hrajícího Rýpara, Hubálka, ani dalších. V 50. minutě chyby přetížené obrany hasil faulem Koutný a trestné střílení proměnil tradiční exekutor nájezdů Lukáš Hájek. A začínalo se znovu. Vítkovice se držely ve velkém tlaku, ale s blížícím se koncem třetí třetiny čím dál více hrozilo z brejků i Brno. Kejík a Lupták se překonávali. V poslední minutě pomohla Kejíkovi dokonce tyč.


V prodloužení branka nepadla a tak musely úvodní zápas Tipsport Superligy rozhodnout samostatné nájezdy. V úvodních třech uspěli jen vítkovický Hájek a brněnský Koutný. Rozhodla až pátá série, v níž byl Ondráček lepší Řezaniny.


Vítkovice po špatném začátku nakonec vybojovaly alespoň bod. Ikdyž ve třetí třetině sahaly po třech.