Starší žákyně na úvod mile překvapily

29. září 2015, Redakce

Do sítě Vítkovic nepadl ani gól!

Svůj vstup do sezóny si v neděli 27.9. dobyly starší žákyně. Na domovské hale FBC Ostrava se sešly k turnaji se soupeřkami z Opavy, Hranic, Přerova a domácí Ostravy.

Tak, jako v ostatních kategoriích, i zde si svou premiéru odbylo hned několik hráček z kategorie mladších žákyň, se svou úlohou se popraly znamenitě a svým starším spoluhráčkám výrazně pomohly k výborným výkonům a celkovému vítězství v turnaji bez jediné obdržené branky.

Mladé naděje, Kača Perutková, Terka Mikšíková a Nela Martiníková, se do hry pustily nebojácně, svým soupeřům nedarovaly nic zadarmo a jejich hra by se dala označit, za velice milé překvapení.

Za úspěchem vedla svůj tým, od prvního do posledního zápasu, kapitánka Alex Glasová a to jak mimo hřiště tak šikovnou a nápaditou hrou sekundovanou dravostí a rychlostí Viki Martinákové a gólovým příspěvkem Kristy Chaloupkové.

Lví podíl na úspěchu má brankářka Barča Plačková, která svůj tým držela parádními zákroky ve všech zápasech a za vydatné pomoci zejména zkušených obránkyň Pati Markové a Kristy Pecnové udržela „čisté konto“ po celou dobu turnaje.

Svou premiéru za starší žákyně zvládla ještě Líba Berglová a své úkoly v obraně splnila na výbornou.

I ostatní hráčky při sbírání zápasových zkušeností nezůstaly stát ve stínu - zejména „řízená střela“Laura Prusková - a nastavily tak pro další zápasy laťku hodně vysoko.

Za první vystoupení v sezóně 2015/2016 si určitě zaslouží starší žákyně pochvalu.

Vítkovice – S.K. P.E.M.A. Opava 3:0
Úvodní utkání s lehce nervózním očekáváním se neslo zprvu ve znamení oťukávání, postupně však vítkovická děvčata přebírala otěže zápasu a soupeřkám moc prostoru ke hře s balonkem nedávala.

Ve druhé polovině svou převahu ostravský tým vyjádřil také gólově a zápas tak celkově ovládl.

Vítkovice – FBŠ Teiwaz Hranice 3:0
Druhý zápas přinesl hráčkám Vítkovic o něco více prostoru pro hru, přesto jakoby se nad střídačkou usadil mrak a odnesl potěšení ze hry. Na hřišti sice vládly hráčky v modrobílé, a to jak herním projevem, tak výsledkově, přesto však zápas byl bez výrazného náboje.

Vítkovice – FBC Spartak Přerov 3:0
Před třetím zápasem se opět vyjasnilo a vítkovičtí vlétli do zápasu s chutí. Ačkoliv se soupeř nejednou dostal do slibné příležitosti, Barča Plačková v brance vytáhla pokaždé parádní zákrok, včetně vychytaného trestného střílení, a tak se její spoluhráčky mohly soustředit na dobývání branky na druhé straně. To se jim také díky řadě chytrých a pohledných kombinací a individuálních akcí podařilo.

Vítkovice – FBC ČPP BONUSIA OSTRAVA 2:0
Poslední zápas dne s pořádajícím FBC Ostrava již byl velice náročný. Individuálně velice schopné soupeřky si dokázaly vypracovat nebezpečné příležitosti, které však opět končily v rukách Barči Plačkové a vynikající obraně.

I přes spoustu šancí, ať už z protiútoků nebo postupných kombinací, padly pouze dva góly, které ovšem stačily k vítězství.

Sestava Vítkovic:
Brankářka: Plačková B.,
Obránkyně: Marková P., Pecnová K., Papučíková S., Berglová L.,
Útočnice: Chaloupková K., Glasová A., Martináková V., Prusková L., Hudcová T., Herzogová N., Perutková K., Mikšíková T., Martiníková N.