Mustangové prodloužili vítěznou sérii již na deset zápasů!

01. února 2016, CD

Šlágr MS ligy Mustang-Domaslavice, souboj druhého s prvním, zvládl lépe vítkovický tým a dostal se na dostřel prvního místa v tabulce

Vítkovice Mustang - Domaslavice 6:3

O víkendu proběhlo 13. a 14. kolo MS ligy mužů a na Mustangy čekal zápas pravdy. Tedy další z řady. Se šestibodovou totiž ztrátou stíhali průběžně první Domaslavice a ve Stonavě si to v sobotu rozdaly oba týmy v přímém souboji.

Mustangové vtrhli do zápasu jako uragán a po přesných ranách Martina Myšky a Libora Veselého ze třetí, resp. čtvrté minuty, se brzy ujali vedení. Na sklonku první třetiny nesmyslně srazil Górny v rohu hřiště Miklase a Mustang hrál přestávkou přepůlenou přesilovku. Tu ovšem nevyužil. Tým několika fantastickými zákroky držel brankář Tomáš Veltšmíd. Po fatální chybě defenzivy se na něj dokonce sami řítili dva hráči Domaslavic, ale ne vítkovického matadora v brance si nepřišli. Míček za něj však přeci jen dostal v přesilovce dalekonosnou ranou Bojda. Za tři minuty ovšem vrátil Mustangům dvougólový náskok Tomáš Krásný.

Třetí třetina byla na góly nejbohatší. Ve 28. minutě vrátil od zadního mantinelu odraženou střelu pohotově před branku domaslavický Návrat a Michna byl na brankovišti nejdůraznější. Na snížení ale Mustangové zareagovali bleskově a hned dvakrát! V rozmezí 15 vteřin nachytali brankáře Sczypku ukrutnou ranou sváteční střelec Vladimír Blahož a dorážkou i Adam Kořínek. I snížení Langera ze 31. minuty nezůstalo "nepotrestáno" a uklidnění do vítkovických řad opět vrátil hrající trenér Petr Gajda.

Mustangové oplatili Domaslavicím porážku 6:3 ze začátku sezony úplně stejným výsledkem a v případě rovnosti bodů bude rozhodovat celkové skóre. Dosud suverénní Domaslavice prohrály vůbec poprvé v sezoně.


Vítkovice Mustang - Škorpioni 5:1

V druhém sobotním zápase útočil Mustang na senzační desátou výhru v řadě! Škorpioni sice kladli odpor, ten ale zlomil v 17. minutě Jaromír Veselý. A chvíli po něm přidal další zásah aktuální nejproduktivnější hráč Mustangu Martin Myška, jemuž po střelecké explozi z posledního, domácího, turnaje, kdy vstřelil hned 5 branek, očividně střelecký prach nezvlhnul.

Ve 28. minutě zvýšil již na 3:0 tentokrát na útočném postu hrající Adam Kořínek. O minutu později hasil na druhé straně požár za cenu trestného střílení kapitán Bojko, to ovšem Martinu Svobodovi Jakub Rojek vychytal. O půlminutu později už však po přesilovkové ráně Holenky kapituloval. Za další minutu do děje opět vstoupil Ondřej Bojko a tentokrát měl ze svého zápisu do statistik určitě větší radost, když po Veleckého přihrávce prostřelil brankáře Trefila. Definitivní podobu výsledku dal čtyři minuty před koncem Jiří Mojžíšek.

Mustangové vyhráli deset zápasů v řadě, neprohráli dokonce jedenáct a zle dotírají na vedoucí Domaslavice. Momentálně stáhli ztrátu na tři body a kromě zvýšení střelecké potence musí doufat ještě v jedno soupeřovo zaváhání. Jistý postup do Regionální ligy má pouze tým na prvním místě tabulky.

Další zápasy čekají Mustangy za dva týdny v Bystřici nad Olší, kde se střetnou se zálohou MVILu a také nepříjemným Českým Těšínem.



Čelo MS ligy mužů po 14 kolech:

1. Domaslavice 14 12-1-1 79:48 37

2. Vítkovice Mustang 14 11-1-2 74:50 34

3. Bílovec 14 7-3-4 71:49 24

4. Petrovice B 12 7-2-3 93:60 23



foto: Roša