Rytíři budou doma chtít využít výhodu, ženy mohou do semifinále

10. března 2016, Michal Dannhofer

Na rytíře dohlédnou v sobotu televizní kamery a ani ženy neopustí Ostravu!

Vítkovičtí muži si z půdy Tatranu přivezli nadějný stav série, je to 1:1 na zápasy a svěřenci trenérů Vavrečky s Brusem tak budou chtít využít domácí půdu k získání nadějného náskoku, kdy by je současně pouze jedno vítězství dělilo od semifinále.

Střešovice ale není radno podcenit, vždyť poslední měření sil na Dubině skončilo ostudnou prohrou 1:6, kterou trenér Jan Vavrečka označil za nejhorší výkon v sezoně. A není to rozhodně výsledek, na který by sedal prach, vždyť se vše odehrálo v rámci 20. kola Tipsport Superligy, tedy 13. února.

První dva zápasy čtvrtfinále ale vlily fanouškům Vítkovic optimismus do žil, oba týmy si byly vyrovnanými partnery a oba zápasy skončily výhrami 5:4. V sobotu takto utkání po nájezdech opanoval Tatran, v neděli Vítkovice.

Na sobotní utkání navíc na Dubině dohlédne štáb České Televize a jeho kamery.

Sobotní utkání mužů začíná v 17.25.
V neděli nastoupí muži už v 17.00.


Lauma Visnevska si vychytala své první ocenění pro nejužitečnější hráčku, zabezpečí své pracoviště také na půdě soupeře?

Ženy jsou v diametrálně odlišné pozici: po dvou domácích výhrách míří na druhou stranu Ostravy potvrdit roli superfavorita a ideálně si zajistit postup do semifinále, čímž by také získaly výhodu týdne bez jediného utkání.

Je sice jasné, že už nesplní výzvu předsedy správní rady Tomáše Krásného, který vypsal speciální prémii do kabiny v tom případě, že ženy v každém utkání vstřelí nejméně deset branek, po prvním víkendu ale všechny zajímá spíše stav zraněných hráček. Zprávy jsou dobré, kromě kapitánky Ferenčíkové by všechny hráčky měly být k dispozici.

Obě víkendová utkání žen startují na ČPP Aréně v 18.00!