Derby dorostenek pro Vítkovice!

15. března 2016, Jaromír Veselý

Rival nedal v souboji ani gól.

Druhý březnový víkend přinesl pestrý florbalový program. V sobotu si své zápasy odbyly straší žákyně a následně první tým vítkovických žen vítězstvím ve třetí čtvrtfinále posunul stav série s městským rivalem FBC Ostrava na 3:0 na zápasy. V neděli pak náročný program zahájily rovněž v městském derby dorostenky následovány v totožném duelu Juniorkami a poté čtvrtým čtvrtfinále svých dospělých kolegyň.

FBC ČPP Bonusia Ostrava - Vítkovice 0:3

Vítkovice nastoupily do zápasu odhodlaně, aktivně a velice sebevědomě, což se projevilo hned ve druhém střídání, když Jakubcová vybíhající z rohu za branku soupeře našla před brankou Honovou a ta si s odkrytou brankou a skákajícím míčkem poradila přesně tak jak bylo v danou chvíli nejlepší a tak se zrodilo vedení 0:1.

Z velice aktivní hry se spoustou kombinací a důslednou obranou vyplynula další branka přesně po minutě, když Viktorie Martináková našla opět před brankou Glasovou a ta nedala Liškové šanci. Z aktivní a přesné obrany vyplynulo o čtyři minuty později zachycení rozehrávky Martinákovou, následné posunutí na Chaloupkovou a ta utěšenou střelou z poza obránce nedala překvapené Liškové šanci.

Paradoxně vítkovický tlak zmírnila přesilová hra, ve které se hráčky Vítkovic nedokázaly srovnat a spíše než florbal připomínala dvouminutovka hru na babu s neustálým předáváním míčku soupeři.

V následném průběhu se ale hra vrátila do zaběhnutých kolejí.

Ve zbytku zápasu se již gólově nic nezměnilo ani na jedné straně. I přes značnou sílu týmu FBC se díky obětavosti, nasazení a skvělým výkonům Petry Klečkové v brance podařilo Vítkovicím uhájit čisté konto a dojít si tak pro zasloužené vítězství. Předvedená hra na straně mladých vítkovických nadějí přinesla vysoké tempo, spoustu pohledných souher, trpělivou přesto odvážnou hru, týmový výkon.

FBC Spartak Přerov - Vítkovice 1:9

Druhým soupeřem byl přerovský Spartak. Papírově lehčí soupeř, přesto na hřišti to úplně nebylo v první třetině vidět.

Přes výrazně vyšší držení míčku se skóre pohnulo jen jednou když parádní kombinací z rozehrávky z pravého rohu za soupeřovou brankou nabídla šanci Míša Kubečková Jakubcové a ta usměrnila míček do branky. Přesto průběh třetiny rozhodně nesliboval gólové hody ani obstojnou podívanou.

Druhá třetina, ale přinesla vyměněný tým Vítkovic a taky výrazně vylepšený a přesvědčivější výkon.

Po půl minutě Honová s Vojcíkovou nasměrovaly zápas jasným směrem. Převaha vítkovických hráček na hřiště byla najednou výraznější, hra aktivnější a souhra přesnější. Další akci vykombinovaly Martináková s Chaloupkovou ve třetí minutě druhé části a v půlce třetiny Jakubcová s přesně mířící Honovou.

Účet prostřední části uzavřela Kubečková.

Přesto i soupeř si přes skvěle chytající Klečkovou připsal zásah, když z pravého rohu vykombinovaly situaci Čevelová s Ondriáškovou a ta vymetla šibenici vítkovické branky.

Dál se už zápas vyvíjel de facto pouze na jednu stranu

Do branky Přerova padly ještě čtyři góly, o které se postaraly Martináková, opět Jakubcová s Honovou, z trestného střílení Jakubcová a Honová s Kubečkovou.

Tím skončilo úspěšné účinkování dorostenek Vítkovic v nabitém víkendovém programu.

V utkáních dokázaly holky prodat veškerou dřinu, kterou obětují v trénincích a ta se jim vrátila v podobě radosti ze dvou výborných výkonů a korunovaných výhrami.

Sestava Vítkovic:
Brankářka: Klečková P.,
Obránkyně: Pecnová K., Barvíková E., Gálová T., Vojcíková J., Marková P.,
Útočnice: Honová N., Jakubcová B., Chaloupková K., Martináková V., Chlupatá T., Kubečková M., Glasová A., Svobodová K.