Jan Vavrečka: Šel mi mráz po zádech

21. března 2016, Vlaďka Zoubková

Čerstvé dojmy Jana Vavrečky po postupu do semifinále!

Cesta z Prahy do Ostravy byla v Pendolinu plná radosti a nadšení. Vítkovice vezou domů postup do semifinále! Trenér Jan Vavrečka se s námi podělil o své pocity.

Ahoj Honzo, v prvé řadě patří všem velká gratulace. Jaké jsou tvé nejčerstvější dojmy?

Ahoj Vladi, děkuji moc, je to neuvěřitelné. Bylo to neskutečné vítězství morálky. V našem týmu nejsou žádné hvězdy, ale umíme se neuvěřitelně semknout. Po první třetině za stavu 2:0 pro Tatran proběhl v šatně velký vítr, byli jsme možná i vulgární, já to vím, ale ta první třetina byla strašně špatná.

Jak hodnotíš sedmé čtvrtfinále?

V úvodní třetině jsme byli pomalejší, bez důrazu, prohrávali jsme osobní souboje, ve druhé části jsme se vrátili do utkání proměněním nájezdu Pepou Rýparem, no a pak jsme převzali otěže zápasu. Ve třetí třetině to byl famózní florbal z obou stran. Chtěl bych pochválit kluky ze čtvrté lajny za to, že i když dostávají na hřišti malý prostor, povzbuzují maximálně hráče na hřišti a dodávají jim energii. Za to jim patří velký dík. Každopádně to bylo vítězství celého týmu!

Všichni se shodneme na tom, že to byla jedinečná série...

Je to tak, byly to výborné zápasy, Tatran nás skvěle prověřil. Vážím si gesta Jirky Jakoubka, který při podávání rukou přiznal, že jsme byli lepší a upřímně nám přál hodně štěstí. Pěkné kolegiální gesto!

V semifinále nás čeká Mladá Boleslav, kterou jsme v semifinále již porazili, ale oba týmy se za tu dobu hodně změnily...

Boleslav je pro nás Real Madrid, my jsme nohama na zemi a jdeme do semifinále s pokorou, stejně jako jsme šli do zápasů s Tatranem. Bude to hodně o týmu, jak se dokážeme semknout, ale máme dostatek sebevědomí a věříme si. Čekám špičkový florbal s vynikající diváckou kulisou v obou halách a myslím si, že série nebude tak vyostřená, jako to bývalo v minulých ročnících. Oba týmy se místo osobních soubojů soustředí na florbal.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí!

Děkuji moc!