Vítkovice prohrály i třetí semifinále

18. března 2005, CD

1. SC SSK Vítkovice 2.3 kBwww.fbcostrava.cz 1.65 kBTřetí duel mezi velkými Ostravskými rivaly, týmy Vítkovic a Pepina, začalo velmi opatrně a z nudy probral diváky až ve 4.minutě Sladký, který z otočky nastřelil tyčku Doležilovy branky. Vítkovice držely míček častěji na svých hokejkách, ale hře zpočátku dominovaly obrany.

Třetí duel mezi velkými Ostravskými rivaly, týmy Vítkovic a Pepina, začalo velmi opatrně a z nudy probral diváky až ve 4.minutě Sladký, který z otočky nastřelil tyčku Doležilovy branky. Vítkovice držely míček častěji na svých hokejkách, ale hře zpočátku dominovaly obrany. Rohel po brejku, ani z blízka bekendem Tomašík neuspěli, stejně jako na druhé straně Tříska a nadvakrát Zatloukal. V 16.minutě udeřily po rychlé spolupráci mladých reprezentantů Vladaře a střelce Hrubého a Vítkovice vedly. Pepino chtělo rychle vyrovnat, ale na Grečmala si Lébl ani Ostřanský nepřišli. Naopak v 18.minutě se přes dva hráče uvolnil Vavrečka, předal do běhu Hrubému, ale ten z podobné pozice jako při první brance tentokrát minul.
6 vteřin před koncem třetiny byl za bránění ve hře vyloučen Švancer a na začátku třetiny tak dostalo Pepino šanci vyrovnat, ale Daniš své šance zahodil, stejně tak se ještě zastřeloval Ostřanský. Ve 26.minutě však již mířil přesněji a dobrou střelou propálil vše, včetně Grečmala. Hned po rozehrání mohl vedení strhnout opět na stranu domácích Vavrečka, do přihrávky vzduchem před prázdnou branku se netrefil. Pak se neprosadili postupně Kozel, Lébl, ani Ostřanský, který nastřelil z blízka jen helmu ležícího Grečmala. Tomašík z dálky jen nastřelil zadní mantinel. Na sklonku třetiny vyrobili domácí dvě hrubky. Nejprve nepřesnou Vladařovu rozehrávku vystihl Zatloukal a Grečmal měl s jeho dělovkou, stejně jako s Léblovou dorážkou plné ruce a nohy práce, pak nabídl Švancer sólo Kyselému, ale ani ten výborného domácího gólmana nepřekonal.
Do třetí třetiny nastoupily oba týmy stejně jako do té úvodní, velmi opatrně. Ovšem ve 43.minutě se po nedorozumění Vítkovic dostal do brejku Ostřanský s Danišem a hostující kapitán svojí další brankou v zápase utrhl Pepinu vedení. Ve 46.minutě potrestali rozhodčí tvrdou Zatloukalovu hru, ale po necelé minutě přesilovky byl vyloučen i Hrubý a hrálo se ve čtyřech. Po Zatloukalově návratu z trestné lavice využil zkrácenou přesilovku Chrápek střelou z vrcholu přesilovkového deštníku k tyčce Grečmalovy branky. V 51.minutě byl vyloučen Vladař a s Vítkovicemi to vypadalo bledě. Téměř celé dvě minuty drželo Pepino svého soupeře v jejich obranné střetině, ale 5 vteřin před koncem Vladařova trestu se do brejku dostal Rohel a ranou těsně nad zemí k tyčce vykřesal pro Vítkovice jiskřičku naděje. Za pár vteřin putoval ale na trestnou lavici další domácí hráč, Sladký, za vcelku nezaviněný střet s brankářem Pepina. V přesilovce mohl rozhodnout Chrápek, ale Grečmal jeho střelu zázračně vyrazil. Vzápětí ale Chrápek neudržel nervy na uzdě po tvrdém Vladařově ataku a svým faulem nabídl Vítkovicím, dobrou možnost k vyrovnání. Z přesilovky si ale již viditelně nervózní Vítkovice téměř nic nevytvořili. Již ve hře 5 na 5 netrefil po brejku prázdnou branku Skácel. Obrovskou šanci spálil v 59.minutě Sladký, pak mířil dobře Ťopek, ale Doležil ani jeho pokus za svá záda nepustil. Osm vteřin před koncem měly Vítkovičtí poslední šanci odvrátit vyřazení, ale trestný úder v blízké vzdálenosti od soupeřovy branky nazvládli a tak se ani letos do finále nepodívají. I potřetí se svým soupeřem sehráli více než vyrovnaný zápas, ale i potřetí prohráli nejtěsnějším rozdílem.

1.SC SSK Vítkovice - FBC Pepino Ostrava  2 : 3 (1 : 0)(0 : 1)(1 : 2)
Branky a nahrávky:
16,Hrubý (Vladař), 53.Rohel (Ro.Švancer) - 26.Ostřanský (Daniš), 43,Ostřanský (Daniš), 49.Chrápek (Ostřanský). Rozhodčí: M.Sýkora, O.Sýkora. Vyloučení:4:2. Využití: 0:1. Oslabení: 1:0. Diváků: 459. Stav série: 0:3. FBC Pepino Ostrava postoupilo do finále.
Sestavy:
1.SC SSK Vítkovice:
Grečmal - Brus, Vladař - Rohel, Kološ- Hrubý, T.Sladký, Vavrečka, (50.Lévit)- Vaněk, Tomašík, (49Ťopek), Ro.Švancer.
FBC Pepino Ostrava: Doležil - Kozel, Machala - Zatloukal, Svoboda - Ostřanský, Skácel, Maleček - Daniš, Lébl, Chrápek - Skalík, Kyselý, Tříska.