Florbalová sezóna startuje již tuto sobotu!

16. září 2016, Vlaďka Zoubková

Oba elitní týmy se představí před domácími fanoušky.

Start nové sezóny 2016/17 se nezadržitelně blíží! V sobotu 17. září sehrají oba loňští medailisté úvodní zápasy prvního kola na domácím hřišti SC Dubina. Vítkovice změnily titulárního partnera klubu a od letošní sezóny budou nastupovat pod hlavičkou 1. SC TEMPISH Vítkovice.

Úřadující mistryně přivítají páté družstvo žen minulého ročníku - ELITE Praha. Pražský tým má za sebou povedenou sezónu, i když na víc než čtvrtfinále to nestačilo, Herbadent Praha byl nad jejich síly. V letní přípravě začala spolupráce florbalistek ELITE s Bohemians Praha, zda jejich společné aktivity přinesly kýžený efekt, uvidíme v nadcházejícím ročníku Extraligy žen. ELITE Praha má ve svém středu výbornou střelkyni Veroniku Zittovou, mezi naděje hostujícího týmu musíme počítat také šikovnou Petru Noskovou. Do kádru Vítkovic se z hostování vrátila brankářská ikona Lenka Kubíčková, fanoušci se můžou těšit také na návrat reprezentantek Denisy Ratajové s Katarínou Klapitovou. Trenér Velecký má k dispozici také nové tváře, namátkou zmiňme slovenskou hráčku Alžbetu Ďuríkovou. Po mistrovské sezóně odešla zkušená hráčka a bývalá kapitánka Andrea Pastušková.

Loňské vzájemné zápasy: doma 3:1, venku 3:5

Utkání Extraligy žen 1. SC TEMPISH Vítkovice - ELITE Praha startuje v 16:00, nenechte si jej ujít!

Pokračování florbalového večera obstarají stříbrní vicemistři posledního Superfinále florbalu. Vítkovičtí muži vyzvou na souboj otrokovické Panthers, v čele s novým trenérem Karlem Ševčíkem. Osmý tým minulé sezóny Tipsport Superligy ztroskotal ve čtvrtfinále na Mladé Boleslavi. Letos by chtěl v žebříčku postoupit o něco výše, play-off je pro Pantery opět priorita. Mužstvo Otrokovic opustil velezkušený matador Jaroslav Vaněk, přesto omlazený kádr ukázal svoji sílu na letošním Czech Open, kde v kategorii Muži Pro získal bronzové medaile! Stříbrní medailisté se po sezóně museli rozloučit hned s několika oporami, do zahraničí odešel Lukáš Řezanina s Jakubem Hubálkem, naopak stálým členem Vítkovic se stala hvězda play-off Josef Rýpar, z FBC Ostrava přišel Václav Komačka.

Loňské vzájemné zápasy: doma 8:0, venku 3:6.

Souboj 1. SC TEMPISH Vítkovice - HU-FA Panthers Otrokovice začíná v 19:00!

Přijďte fandit oběma týmům v prvním kole extraligy, těšíme se na vaši podporu!