Elitní týmy čekají první ligové výjezdy v ostré sezoně

23. září 2016, Michal Dannhofer

Ženy míří na palubovku Vinohrad, muži si hned na začátek odkroutí nejdelší výjezd do Liberce

První hrací víkend nejvyšších soutěží přinesl do vítkovického tábora dvě vítězství a šest bodů. Na Dubině totiž minulou sobotu nejprve ženy porazily ELITE Praha 13:0, aby následně muži otupili dravé otrokovické pantery poměrem 5:1.

Oba celky si na svá utkání počkají až do neděle a jako první se představí ženy. V Riegerových sadech se postaví Královským Vinohradům, které nezahájily sezonu dobře. Ve svém úvodním utkání totiž podlehly extraligovému nováčkovi – hráčkám pražských Panthers.

Tým, v jehož čele stojí reprezentantka Aneta Tvrzníková, společně s legendou Vítkovic Zuzanou Macurovou a sportovní fotografkou Barborou Reichovou drží už několik let víceméně pohromadě, jeho letošní zteč, která má tým dovést do play off ale začala špatně.

To ale neznamená, že by Vítkovice nemohly Pražanky potrápit. Zvláště proto, že poslední zápasy před Pohárem mistryň bývají ošemetné.

TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 16.00, TJ Sokol Vinohrady

Muže čeká nejdelší výjezd sezony, pod ještědským vysílačem změří síly s tamním FBC Liberec. Liberečtí, kteří už z názvu vypustili přídomek „šílení kluci“, budují po odchodu řady opor nový celek a na bohatá léta museli zapomenout.

Nyní se Liberec, se kterým spojil převážnou část své florbalové kariéry reprezentační šéftrenér Zdeněk Skružný, vrací do elitní společnosti a okolo Radka Valeše staví nový tým.

V prvním utkání sezony podlehl Ostravě, která mu v divokém utkání nasázela deset branek. Přesto ukázal potenciál a nebýt zkažených posledních patnácti minut, tak mohl pomýšlet na body.

FBC Liberec – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 18.00, SH Dukla Liberec