Muži schytali další prohru s Boleslaví

24. ledna 2017, Vlaďka Zoubková

Poslední třetinu domácí nezvládli

Po porážce ve finále Poháru České pojišťovny sehráli muži s Mladou Boleslaví repete v rámci dohrávky 17. kola Tipsport Superligy. Do zápasu nenastoupil zdravotně indisponovaný Josef Rýpar s Jiřím Bestou, branku domácích hájil stejně jako ve Zlíně junior Petr Gurkovský, na druhé straně zaklekl David Rytych.

Skóre televizního souboje se otevíralo již po 24 vteřinách, když úvodní rychlý protiútok Vítkovic proměnil v gólovou radost Adam Delong, po přesném pasu Ondřeje Firdy. Na druhé straně prověřil reflex Petra Gurkovského jmenovec Novotný, domácí gólman byl připraven, v další šanci Natova pomohla mladému brankáři tyč. Vítkovice pokračují v aktivním pressinku, do šancí se několikrát dostávají slovenští reprezentanti Laco Gál s Václavem Komačkou, stejně jako Lukáš Hájek a Ondřej Firda, brankář Rytych pohotově zasahuje. V 17. minutě je srovnáno, chybu v naší obraně trestá Jakub Gruber. Do konce úvodní periody si hráči v modrém berou vedení zpět, po perfektní střele Lukáše Hájka - 2:1.

I přes šance domácích na začátku druhé třetiny jsou to hosté, kdo se gólově prosazují, Jakub Bína srovnává krok na 2:2. Začíná se znovu. Domácí tlačí, ale David Rytych si v brankovišti umí zjednat pořádek. Šance Marka Bräuera ani Ladislava Gála gólem nekončí, ujímá se až přesné zakončení Lukáše Hájka při standardce Vítkovic. Radost domácích příznivců ale o necelou minutu kazí Tadeáš Chroust, opět za asistence boleslavského kapitána Novotného - 3:3. Do konce třetiny se přesně trefují jen hosté, po brankách Grubera a Novotného odskakuje Boleslav na dvougólový rozdíl.

Vítkovice v aktivní hře nepolevují, ale gólově se nedokáží prosadit, na druhé straně vedoucí tým superligy ve třetí minutě poslední části zvyšuje již na 3:6. Kontaktní snížení si připisuje Lukáš Pešat, ale pak přijde devadesátivteřinová ledová sprcha pro domácí, během níž loví Petr Gurkovský hned třikrát míček ze své klece a rázem svítí na časomíře stav 4:9! Vítkovičtí hráči jsou náporem Boleslavi totálně ochromeni, nezmůžou se prakticky na nic kloudného, naopak mužstvo Technology pokračuje ve vítězném tažení. Bezzubá obrana domácích dovolí hostům skórovat ještě čtyřikrát, celkově ve třetí třetině padlo do sítě vicemistrů osm gólů! Nejaktivnějšími hráči v boleslavských barvách byli Jakub Bína s Petrem Novotným. Pro domácí byla poslední třetina jako ze zlého snu...

Po poslední domácí prohře s Brnem přicházejí Vítkovice o další cenné body. Před reprezentační pauzou je čeká další nelehký soupeř, druhý celek tabulky a úřadující mistr z Chodova. Zápas 18. kola se odehraje na Jižním Městě v neděli 29. ledna od 16:30, superliga se na Dubinu vrátí 12. února, kdy přivítáme Sokol Pardubice.