Juniorky – žádný strom neroste až do nebe

21. února 2017, Vlaďka Zoubková

Souhrn posledních čtyř zápasů juniorek.

Litvínov - Vítkovice 3:8

V Litvínově bylo ještě dobře. V prvním utkání jsme Bivojky porazili jednoznačně 14:1 a žádný jiný výsledek jsme z druhého konce republiky ani nehodlali přivézt. Jenže, hru jsem sledoval pouze z on-line přenosu a došlo ke stavu, že jsme prohrávali 0:2. Tak co se tam děje, říkám si, obzvlášt když záznam hlásí, jak se domácí bijí. Skutečnost ovšem byla zcela jiná, byli zalezlí celou dobu na své půlce a hrálo se na jednu branku. Nakonec se vše obrátilo správným směrem, ke konečnému výsledku 8:3 pro naše holky. Nejvíce nakonec pobavil komentář trenéra soupeřek, kdy nazval naše holky dream teamem. Koukl jsem na soupisku a tam hlavní zátěž nesly ročníky 2000 a 2001, tak si říkám, co bude pan trenér hovořit za dva či tři roky, protože se s těma dívkami bude setkávat ještě nějakou tu dobu budoucí.

Sestava Vítkovic:

Brankářky: Michaela Hanzesová, Michaela Ranochová,

Obránkyně: Markéta Kolářová, Nikol Kubečková, Tete Mikulová, Eva Barvíková, Karolína Nováková, Jana Vojcíková,

Útočnice: Lucie Suchánková, Barbora Husková, Eliška Planková, Denisa Hyršová, Alexandra Glasová, Vlaďka Maděrová, Karolina Moravcová, Krystýna Chaloupková.

Herbadent - Vítkovice 9:3

Jednou to prostě muselo přijít. Soupeř na nás vletěl jako uragán a hra byla atraktivní hned od prvních minut. Soupeř do nás šlapal, jak to jen šlo a rozhodně nechtěl opakovat výsledek z Ostravy, kde prohrál 5:10. Ještě po první třetině z toho byla pro nás přijatelná plichta 1:1. V druhé třetině jsme po přesilovce dokonce vedli 2:1 a dát soupeři na 3:1, tak se možná sesype jak domeček z karet. Jenže nastal pravý opak. Soupeře jsme vrátili do hry naivními chybami v obraně a nejistým výkonem v brance. Když do toho přišly velké nepřesnosti ze strany rozhodčích, ze hry se stala spíš křeč a soupeř byl na koni. Jakmile jsme se vzchopili, opět jsme se sami dorazili chybou. Dneska jsme na soupeře neměli, né dneska opravdu né.

Sestava Vítkovic:

Brankářky: Tereza Tománková, Michaela Hanzesová

Obránkyně: Markéta Kolářová, Nikol Kubečková, Tete Mikulová, Eva Barvíková, Karolína Nováková, Jana Vojcíková,

Útočnice: Lucie Suchánková, Barbora Husková, Eliška Planková, Natka Martináková, Denisa Hyršová, Alexandra Glasová, Vlaďka Maděrová, Karolina Moravcová, Krystýna Chaloupková, Tereza Hanzlíková.

Liberec - Vítkovice 3:5

Po takové malé „depce“, která zůstala v hlavách po první porážce, jsme se měli oklepat v Liberci. Kde jinde, než u posledního týmu tabulky. Jenže to jaksi drhlo.

Do zápasu vstoupily holky hodně vlažně a snad si i myslely, že to půjde samo. Sice rychle vedly a postupně si vypracovaly náskok až 4:0, ale později se ukázalo, že ten náskok nebyl zas tak dostatečný. Sice se někdy podařilo vykouzlit krásnou kombinaci, ale co z toho, když se netrefuje zařízení. Soupeř se ve 3. třetině vrátil svou houževnatostí až na dostřel - 3:4. Blamáž se nakonec podařilo odvrátit a zápas skončil naštěstí vítězně pro naše barvy.

Sestava Vítkovic:

Brankářky: Michaela Hanzesová, Michaela Ranochová

Obránkyně: Markéta Kolářová, Nikol Kubečková, Tete Mikulová, Eva Barvíková, Karolína Nováková, Jana Vojcíková,

Útočnice: Lucie Suchánková, Barbora Husková, Eliška Planková, Denisa Hyršová, Sabrina Moravcová, Vlaďka Maděrová, Krystýna Chaloupková, Veronika Janáčková, Tereza Zemanová.

Tatran Střešovice - Vítkovice 4:5

Že jsme kvalitní hru nezapomněli, a umíme znovu vyhrávat se silnými soupeři, jsme si zkusili na Tatranu. Vědělo se, že to lehký soupeř rozhodně nebude, a nic na tom neměnila skutečnost, že v Ostravě obdržel výprask 5:12. Hra byla kvalitní od první minuty a makalo se na hřišti, jak už dlouho ne. Dokonce jsem si všiml jistého taktického pokroku, že už nestřídáme všichni najednou a hlídáme obranné pásmo i za cenu toho, že obrana jaksi nedostřídá. Hra se přelévala ze strany na stranu a těžko říct kdo měl navrch, což se Eva rozhodla vyjasnit. Jako poslední hráčka s míčkem jde na půlce do kličky, takže místo přečíslení tu je protiútok stylem dvě na nikoho = prohráváme 1:0. Ještě jednou Eva zkusila moji nervovou soustavu, když vyhazovala míček z obrany křížem přes obranné pásmo. Tentokráte to nebylo potrestáno, ale všichni doufáme, že si černou chvilku vybrala na hóóódně dopředu a vrátí se zpět ke svým kvalitním výkonům. Na 2:0 upravily soupeřky, když získaly míček na půlce a stylem čtyři na nikoho zvýšily. Třetinu jsme prohráli, ale nezoufali. Byly tam nějaké tyče, to půjde.

Hned na začátku 2. třetiny Markéta Kolářová snížila na 1:2 a následně Denisa Hyršová srovnala v přesilovce na 2:2 a hned se hrálo lépe. Najednou soupeř nenapadal skoro až za naší brankovou čarou, míčky se odrážely najednou tak nějak k nám a hned se lépe dýchalo. Do hry se začali dostávat také místní rozhodčí. Hra nebyla nijak agresivní, ani vyhrocená, tak to museli trochu vylepšit, tu si soupeř v přesilovce udělal soukromý timeout, tu vysoká hokejka, tu 2 minuty za jemné klepnutí do hokejky, tu se šlo sedět za řeči či třísknutí holí do mantinelu. Než jsme pochopili, že se píská každý prd, poseděly si hráčky obou družstev na trestné lavici docela dost. Korunu tomu nasadil ten borec v černém, když jsme hráli v oslabení. Tete vybojuje míček, je faulována, rozhodčí to píská, pak posílá Tete na trestnou lavici za sekání, no a v situaci 3:5 logicky rozehráváme, že. Nechápal to vůbec nikdo a místo hry to vypadalo na hřišti jako na divadelním jevišti. Ale vraťme se do hry. Nejlepší hráčka soupeře Faltusová se protlačí kolem Tete za obranu, pod tlakem ještě přihrává a zase prohráváme. Jenže ne na dlouho. Ke konci třetiny srovnává Vlaďka Maděrová po přihrávce Terky Zemanové a jdeme do kabin za srovnaného stavu.

Ve třetí třetině se obě družstva snažila zvrátit utkání na svou stranu. Vlaďka to tentokráte vzala na sebe a povodila si celou obranu soupeře za brankou, tak dlouho tam kličkovala, až se dostala do převahy, když chtěla zakončit zpoza branky, nevyšlo to, ale Terka Hanzlíková byla na správném místě a šlo se do vedení. Soupeř sice z přesilovky vyrovnal, ale naštěstí už naposled. Spolupráci si 2 minuty před koncem zápasu zopakovaly Terka Zemanová s Vlaďkou a po nádherné přihrávce ta druhá jmenovaná zakončovala do prázdné branky. Závěr jsme si již pohlídali a udrželi cenné vítězství.

Sestava Vítkovic:

Brankářky: Michaela Hanzesová, Michaela Ranochová

Obránkyně: Markéta Kolářová, Nikol Kubečková, Tete Mikulová, Eva Barvíková, Karolína Nováková, Jana Vojcíková,

Útočnice: Lucie Suchánková, Barbora Husková, Eliška Planková, Denisa Hyršová, Sabrina Moravcová, Vlaďka Maděrová, Krystýna Chaloupková, Veronika Janáčková, Tereza Zemanová, Tereza Hanzlíková.

Další utkání hrajeme doma na Dubině s Mladou Boleslaví a Bohemians. Pokud uhrajeme alespoň jeden bod, budeme vítězi po základní části soutěže, což má své kouzlo v podobě volby soupeře nejen pro čtvrtfinále.