Porušení tradice: Rytířky vyzvou v prvním kole play off Jičín

27. února 2017, Michal Dannhofer

Rozhodnutí může překvapit, má však svou logiku.

Vítkovické ženy jsou prvním elitním týmem, který zná svého soupeře ve čtvrtfinále play off. I když slovo zná je dost možná špatně zvoleno, protože si jej rytířky mohly – z pozice vítězek základní části – zvolit.

Volba je to možná překvapivá: svou pouť za obhajobou zlatých medailí začnou proti Jičínu, který se do play off dostal poprvé ve své extraligové historii a je pravděpodobně nejpřekvapivějším členem elitní osmičky.

Na druhou stranu je třeba přiznat, že poctivě sbíral body s hůře postavenými týmy a když šlo o všechno, tak dokázal získat dva body proti Bohemians, které jej prakticky kvalifikovaly do play off.

Hlavní kouč Jiří Velecký toto překvapivé rozhodnutí okomentoval s klidem. „Naše sezona má hodně vrcholů, prožíváme hodně změn a stále máme co dolaďovat,“ začal. „Samozřejmě, že nás také lákalo tradiční čtvrtfinálové derby, na druhou stranu jsme ale s FBC hráli předposlední ligové kolo a příliš nás to utkání nenavnadilo k tomu, že by případná série byla něco extra florbalového,“ popisuje myšlenkové pochody realizačního týmu. „Tudíž jsme nakonec – bez nějakých spekulací – šli po osmém místě,“ zakončil lodivod rytířek.

Na osmém místě se nakonec se ziskem 25 bodů umístil Jičín, který se tak stal soupeřem Vítkovic ve čtvrtfinále ročníku 2016/2017. První dva zápasy se odehrají už příští víkend na Dubině, nezapomeňte přijít!

1. utkání Čtvrtfinále: Sobota, 4. 3. 2017: 15.00 (SC Dubina)
2. utkání Čtvrtfinále: Neděle, 5. 3. 2017: 14.00 (SC Dubina)