Rytířky vyhrály v Jičíně 10:2 a jsou krok od semifinále

11. března 2017, Michal Dannhofer

Ani na půdě soupeře nepřipustily vítkovické florbalistky komplikace

Svěřenkyně trenérů Jiřího Veleckého a Dušana Dudeška jsou krok od semifinále. Rozhodla o tom dnešní výhra 10:2 v Jičíně. Ani na půdě soupeře nepřipustily vítkovické florbalistky komplikace a ve čtvrtfinálové sérii tak vedou již 3:0 na zápasy a v neděli budou mít možnost postoupit do semifinále v nejkratším možném čase.

Pokud vezmeme v potaz známou sportovní pravdu, že favorit potřebuje do utkání především dobře vstoupit, tak o Vítkovicích to v Jičíně dnes platilo vrchovatou měrou. Domácí florbalistky totiž oproti utkáním v Ostravě znatelně otevřely hru, za což byly „po zásluze potrestány“ a Vítkovice již v deváté minutě vedly 5:0. Poté sice Žůrková snížila, ale předpokládalo se, že vítkovický brankostroj bude pokračovat.

To se ovšem nestalo. Domácí florbalistky totiž předváděly výkon na hraně svých možností a kromě většího počtu hráček oproti prvním utkáním těžily také z podpory fanoušků, kteří se poměrně dobře adaptovali na fakt, že jejich oblíbenkyně jsou v utkání slabším celkem a hlasitě oceňovali každý – byť dílčí – úspěch florbalistky v jičínských barvách.

Proto se jedinou úspěšnou střelkyní druhé třetiny stala Kamila Paloncyová, která tečovala střelu Michaely Šponiarové.

Do poslední třetiny opět nastoupila formace kapitánky Ferenčíkové, což se hned ve 44. minutě projevilo brankou Halfarové. V poslední části utkání měl Jičín ze hry subjektivně poměrně málo, přesto skóre nenarůstalo nijak závratným způsobem.

Vítkovicím se totiž gólově podařila až poslední desetiminutovka: nejprve se prosadila Kociánová, poté Halfarová a nakonec v čase 57:39 Katarína Klapitová.

Poslední slovo v utkání pak měla domácí Mrázková, která z voleje propálila Kubíčkovou.

Vítkovice tak nakonec v Jičíně zvítězily 10:2 a v neděli dostanou první možnost čtvrtfinálovou sérii ukončit.