Rytířky jsou v semifinále, Jičín dokázaly počtvrté v řadě porazit

13. března 2017, Michal Dannhofer

Ve čtvrtém utkání padlo nejméně branek, výhra 9:1 je ale jednoznačná

Vítkovické rytířky zkompletovaly první krok k obhajobě mistrovského titulu. Ve čtvrtfinále play off si poměrem 4:0 na zápasy poradily s Jičínem, pro který se jednalo o premiérovou účast mezi nejlepší osmičkou soutěže. Nicméně, po čtyřech zápasech je jasné, že další překvapení už nepřidá a končí na hokejkách Vítkovic.

Nedělní utkání bylo zvláštní, dalo by se říci, že ospalé. Vítkovice do něj sice opět skvěle vstoupily a vedly 2:0, přičemž domácí hráčky před vlastním publikem v prvních deseti minutách prakticky k ničemu nepustily, za to ve druhé polovině úvodní části bylo zřejmé, že Jičín ztratil poslední zbytky respektu a místy byl dokonce lepší než vítkovické rytířky.

Ty se na koně vrátily opět ve druhé části, kdy se dvěma góly dostaly až do vedení 4:0. Dost možná, že určitá ztráta naděje na senzaci zapůsobila také na včera skvělé diváky, kteří nezvládli situaci při domácím vyloučení a museli být uklidňováni. Nervozita se přenesla také na hřiště, kde bylo k vidění také několik hraničních kontaktů, při kterých se nešetřilo slovníkem směrem k soupeři.

Rozjitřené atmosféře nepomohli ani sudí, kteří zapískali Šárce Vávrové hodně spornou malou domů, po které Müllerová otevřela střelecký účet Jičína a což logicky vyvolalo dlouhou debatu mezi rozhodčími a Denisou Ferenčíkovou z titulu hlavní rytířky.

Paradoxně tak situaci pomohla Müllerová, když po vzájemném souboji podala ztracenou hůl Pantělejevové, byť si tímto sportovním gestem v dalším následném souboji rozhodně nepomohla.

Poslední perioda celé série začala brankou Ferenčíkové a zdálo se, že rytířky budou pokračovat v navyšování skóre, jenže to se nestalo a Jičín se rovněž dostal do několika zajímavých pozic.

Favoritky zápasu se rozstřílely až v posledních pěti minutách, kdy se třemi krásnými brankami blýskly Zuzana Halfarová s Michaelou Šponiarovou a skóre utkání uzavřela Kamila Paloncyová.

Vítkovice tak ve čtvrtém utkání porazily Jičín 9:1 a po výhře 4:0 postupují do semifinále nejvyšší ženské soutěže.