Rytířky jsou v Superfinále! Ostravu porazily 4:0 na zápasy

03. dubna 2017, Michal Dannhofer

K obhajobě titulu chybí poslední krok!

Rytířky pod vedením trenérů Veleckého s Dudeškem a kapitánky Ferenčíkové postoupily v neděli do Superfinále florbalu 2017. O tom, že se po roce opět představí v O2 Areně rozhodly o víkendu, kdy dvakrát porazily FBC Ostrava na jeho domácí palubovce.

Oba zápasy měly společné jmenovatele v pokaženém úvodu soupeřících florbalistek. V sobotu prohrávaly už ve čtvrté minutě 0:3 a zdálo se, že rytířky nastoupily jistou cestu ke třetímu bodu. Od pohledu dobře namazaný stroj se ale zasekl a výsledkem bylo to, že deset minut před koncem to bylo jen o branku – 3:2 pro Vítkovice.

Za čtyři minuty ale dokázala zareagovat výborně hrající Klapitová a gólem do prázdné branky jistila výhru Šupáková. FBC se už jen povedlo snížit na konečných 5:3 pro rytířky.

Nedělní zápas začal podobně, po deseti minutách vedly rytířky 2:0. Nutno ale podotknout, že tentokrát vítkovické florbalistky předvedly kontrolované utkání a po dvou třetinách vedly 7:3. Definitivu postupu do Superfinále získaly po úvodních minutách třetí třetiny, kdy nastřílely čtyři branky.

Poté už se zápas jen dohrával a po dlouhé power play soupeře se došlo ke konečnému skóre 12:5 pro Vítkovice.

Rytířky jsou tak v Superfinále, komu se postaví, to zatím neví. Jediná výhra ale dělí od vyvrcholení sezony Herbadent, který vede nad Chodovem 3:1 a první ze dvou mečbolů bude mít na hokejkách ve středu.