Draze vykoupená výhra: muži poprvé skolili Chodov, přišli o kapitána Komačku

03. dubna 2017, Michal Dannhofer

První domácí semifinále skončilo výhrou Vítkovic 5:3

Semifinálová série Tipsport Superligy mezi celky Vítkovic a Chodova se přesunula do Ostravy, na halu SAREZA v Hrušovské ulici. Ani exilové prostředí ale nezastavilo vítkovické rytíře na cestě k první výhře v poměru 5:3, kterou snížili stav série na 1:2. Přišli ale o kapitána Václava Komačku, kterého na začátku utkání zradilo koleno.

Od prvních minut bylo zřejmé, že diváci uvidí především poctivou defenzivní bitvu, která by neměla přinést tolik branek jako úvodní pražské zápasy. Potvrdilo se to, protože úvodní branku utkání vstřelil až na konci úvodní třetiny Lukáš Hájek, ale za to to byla paráda: Hájek si totiž míček sám nahodil a poslal za Baráka.

To už bohužel neviděl kapitán Václav Komačka, který v páté minutě absolvoval souboj u mantinelu, při kterém se nešťastně zranil.

Ve druhé části bylo na straně ostravských ještě veseleji: ještě do poloviny utkání se prosadili Bräuer s Jastřembským a Vítkovice vedly 3:0, přičemž se mohly opřít o spolehlivého Součka v bráně, který své království zamkl na sedm západů.

Rozhodující okamžiky přišly ve 48. minutě, kdy se v průběhu 52 sekund prosadili Pešat s Matejčíkem. Ukázalo se to jako klíčové, protože Chodov poté začal praktikovat dlouhou power play, při které se dokázal třikrát prosadit.

Po vítězné brance Lukáše Pešata tak Vítkovice snížily stav série na 1:2. Šanci na vyrovnání mají v pondělí, kdy se před kamerami ČT Sport začíná v 20.30, opět na SAREZE.