Florbalové Vítkovice oznamují změny v hráčských kádrech a realizačních týmech u elitních kategorií

10. května 2017, Tisková zpráva

Před sezonou 2017/2018 je v týmech několik změn

Florbalové Vítkovice se před začátkem sezony 2017/2018 mění. Podstatnými změnami prošly oba realizační týmy a hráčské kádry obou extraligových celků. Hlavním trenérem žen se stal Richard Urban, u mužů zase Pavla Bruse doplní další bývalý hráč Filip Heczko. Do kádru žen přichází Hana Koníčková, Nikola Příleská a Polka Justyna Krzywak, mužský tým posílí navrátilec Jakub Hubálek.

Výrazné změny proběhnou u ženského týmu, který nově nepovede Jiří Velecký, ale bývalý extraligový gólman Richard Urban, dosud v oddíle trenér dorostenců. „Richard Urban je kvalitním trenérem, což ukázal u družstva juniorů, navíc zajistí kontinuitu mezi současným a budoucím směrováním ženské složky,“ říká prezident Vítkovic Tomáš Krásný.

Oba dosavadní trenéři ale u ženského týmu zůstanou. Dušan Dudešek bude Urbanův asistent, Jiří Velecký se pak v nové pozici bude věnovat individuálnímu rozvoji hráček.

Ženský tým současně získal několik zvučných posil do hráčského kádru. První z nich je Hana Koníčková, jediná česká hráčka v poli, která má ve své sbírce mistrovský titul z finské nejvyšší soutěže. „S Libercem jsme domluveni na ročním hostování, musím ocenit jeho vstřícné, korektní a rychlé jednání,“ říká Tomáš Krásný.

Do klubu by měla zamířit i nová brankářská jednička Nikola Příleská z Židenic. „S hráčkou jsme domluveni na přestupu, mezi kluby se aktuálně jedná o podmínkách,“ uvedl Tomáš Krásný.

Poslední posilou je dvojnásobná účastnice juniorského a seniorského mistrovství světa, polská útočnice Justyna Krzywak. „Podle mého názoru se jedná o aktuálně nejlepší hráčku polské nejvyšší soutěže, se kterou chceme navázat dlouhodobou spolupráci,“ říká prezident klubu.

K příchodům nedílně patří také odchody, které rovněž osvětlil prezident klubu. „Nikola Černá a Šárka Vávrová získaly práci v zahraničí, Tereza Hanzlíková zase zřejmě zamíří studovat do Prahy,“ uvedl Tomáš Krásný.

Tým mužů hlásí rovněž změny v realizačním týmu. Společně s Pavlem Brusem zde bude působit další bývalý hráč Vítkovic Filip Heczko. Změna nastala také u Tomáše Veltšmída, který se přesune do jiné pozice v rámci klubu, nicméně v kontaktu s A týmem mužů zůstane.

Především ale Vítkovice hlásí druhý velký návrat: po Tomáši Sladkém se totiž na Dubinu vrací také obránce Jakub Hubálek. „Naší prioritou pro toto letní období bylo domluvit se na návratu Tomáše Sladkého, což se podařilo a je třeba zdůraznit, že se jedná o zkušeného odchovance, stejně tak, jako u Jakuba Hubálka. Osobně jsem rád za to, že se nám odchovanci vracejí a předávají své nabyté zkušenosti,“ těší prezidenta Vítkovic Tomáše Krásného.