Tack, Madde! Spojení Vítkovic se švédskou legionářkou Madde Ellilä pro tuto chvíli končí

10. června 2017, Michal Dannhofer

Florbalová světoběžnice se rozhodla přerušit kariéru

Vítkovické ženy hlásí další změnu v kádru. Po půl roce končí jejich spojení s útočnicí Madde Ellilä, která po svém lednovém příchodu výrazně pomohla k zisku pohárového zlata a stříbrných extraligových medailí. Sympatická světoběžnice, která si přes své krátké působení, dokázala všechny získat dobrosrdečným a plně profesionálním přístupem se minimálně na nějaký čas rozhodla přerušit kariéru a přijala pracovní nabídku v domovském Švédsku.

Během své kariéry se stala první florbalistkou na světě, která nastoupila ve všech čtyřech elitních soutěžích, tedy švédské Superlize, finské NSL, švýcarské DNLA a české extralize. Ve Finsku slavila dokonce titul s SC Classic, totéž se jí povedlo v Norsku, pohárové zlato má zase z vítkovického angažmá.

Odchod švédské legionářky, která měla nabídku na delší působení, přijal prezident oddílu Tomáš Krásný s těžkým srdcem. Ze zprávy o přerušení kariéry jsem stále velmi smutný. Zcela otevřeně mohu přiznat, že jsem se Made už bavil o konkrétní spolupráci minimálně v příští sezoně,“ řekl nejvyšší představitel klubu.

Také prezident poznal, jak nesmírně pozitivní přístup k životu a florbalu Madde zastávala. Za ten půl rok, co u nás byla zanechala nesmazatelnou stopu. Made je obrovsky pozitivní člověk, který má velkou radost z florbalu. Obdivuji na ni velkou vůli bojovat o každý míček, o každý centimetr před brankou. Za tu krátkou dobu se zkrátka stala podstatnou a nedílnou součástí našeho týmu,“ prohlásil Tomáš Krásný s tím, že právě takto se její působení zapíše do kronik vítkovického florbalu.

Její rozhodnutí ale plně chápe. „V životě se každý z nás dostane na rozcestí, kdy musí zvažovat, co pro něj bude nejlepší a prioritní. Madeleine si nyní vybrala cestu bez florbalu a tohle musím respektovat. Nic ale nemusí být definitivní a možnosti další spolupráce jsou stále otevřené,“ zakončil prezident klubu.