Vítkovice? Jsou nejlepší, doufám, že mi pomohou k nominaci na šampionát, hlásí Příleská

16. června 2017, Michal Dannhofer

První rozhovor s novou posilou ženského brankoviště

Lenka Kubíčková, Šárka Vávrová a Dagmar Velčovská. Nejen podle statistik se v minulém ročníku jednalo o kvalitní brankářskou trojici, přesto muselo dojít ke změně, když se Šárka Vávrová rozhodla naplno se věnovat profesní kariéře.

Nové trenérské vedení Vítkovic nakonec vybralo Nikolu Příleskou, reprezentační brankářku, která přichází z brněnských Židenic. „Chtěla jsem změnit prostředí a posunout se v kariéře o stupínek výš do týmu, který bude hrát mezi nejlepšími a bojovat o titul, jelikož přišla nabídka z Vítkovic, které považuji za aktuálně nejlepší český tým, tak to nebylo těžké rozhodování,“ popsala celý proces.

Nikola žije v Holešově, studuje v Brně a hrát bude za ostravské Vítkovice. „Už jsem na dojíždění zvyklá, protože už na střední škole jsem jezdila mezi Zlínem a Brnem, takže to praktikuji už šest let, pocit domova tím asi trochu ztratíte, ale ke sportu to patří,“ bere vše sportovně.

S florbalem začala v rodině jako první, nicméně také její bratr to již dotáhl vysoko. „Můj mladší bratr hraje za Hattrick Brno první ligu, jinak jsem byla v rodině první a dostala jsem se k florbalu přes spolužáky na základní škole, do brány mě to vždy táhlo,“ popisuje.

Na setkání s novináři nemohla nepřijít řeč také na listopadové utkání v Brně. Vítkovice tehdy Židenicím podlehly a Brňanky tak byly až do Superfinále jediným klubem společně s Pixbem, který dokázal Ostravanky porazit. „Nic takového roli nehrálo, kdybych se měla rozhodovat pouze podle listopadového vzájemného utkání, tak přeci zůstanu v Židenicích,“ usmála se Nikola Příleská.

Osud svého nového týmu bere smířeně. „Myslím si, že Vítkovice celou sezonu dominovaly a že nevyšlo Superfinále, to bohužel stává, ovšem z dlouhodobého hlediska je to nejlepší klub v republice,“ zopakovala.

Jaká je její hlavní motivace? „Největší motivací pro mě osobně je nyní mistrovství světa žen v Bratislavě, z týmového hlediska pak samozřejmě ostravské superfinále,“ odpovídá odhodlaně.

Ve Vítkovicích ale bude mít konkurenci v podobě Lenky Kubíčkové. „Od LeGa bych se chtěla především hodně naučit, mělo by to tak být také postavené, že by na mě měla „dohlížet“, samozřejmě jde pro mě i o obrovskou výzvu, na kterou se těším,“ je si vědoma, že ji nečeká nic snadného. Z pléna pak také zazněla otázka, jestli přijde šance už v letošní sezoně. „Udělám co bude v mých silách a uvidíme, jak to dopadne,“ usmála se Nikola Příleská na závěr.