Muži na úvod sezony přivezli dva body od klokanů z Bohemians

06. září 2017, Michal Dannhofer

Ještě nenastoupily nové tváře, Hájek se blýskl čtyřmi body!

Vstup do nového soutěžního ročníku absolvovali v Praze vítkovičtí muži. Elitní tým pod vedením trenéra Pavla Bruse vyválčil na Děkance dva body poté, co po remíze 6:6 zvítězil v samostatných nájezdech. Výhra na hřišti soupeře těší o to více, že se ještě nemohli zapojit Tomáš Sladký s Lukášem Hrubým.

Byl to pořádně divoký vstup do ročníku, vždyť jen v první třetině padlo devět branek. Vítkovice začaly jako z partesu a po sedmi minutách vedly 3:0, když se postupně prosadili Firda, Nehera a Hájek. Na poslední branku dokázal za minutu odpovědět Šárka, vzápětí ale na 4:1 pro Vítkovice upravil svým druhým zásahem Firda.

V šestnácté minutě korigoval druhou trefou Šárka, jenže o další minutu později stačilo Vítkovicím jen sedm sekund v početní výhodě k tomu, aby skóroval Josef Rýpar. Dvacetiminutovka, která musela diváky bavit ale zdaleka nekončila: bleskově snížil Kieler a do první sirény ještě potrestal pětiminutové vyloučení Šebesta.

Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale přes pokračující pětiminutový trest a tři další vyloučení se na další branku čekalo až do času 32:33, ve kterém se prosadil Šimek, o dvě minuty později skóroval Čihák a rázem bylo v poslední periodě základní hrací doby o co hrát.

V padesáté minutě bylo srovnáno zásluhou Šimka a další branka již nepadla. Nepomohlo tomu ani nově zavedené prodloužení po vzoru NHL, kdy se proti sobě postavili jen tři borci na obou stranách.

O tom, kdo získá druhý bod tak musely rozhodnout až nájezdy. Vítkovice od začátku tahaly za delší konec provazu: na Kindlův neúspěch odpověděl gólem Rýpar, ve druhé sérii se prosadili jak Šárka, tak Delong a když Šimek v poslední sérii neuspěl, tak bylo jasné, že bod navíc odjede vlakem s vítkovickými rytíři.

FbŠ Bohemians - 1. SC TEMPISH Vítkovice 6:7pn
branky:
8. Jakub Šárka, 16. Jakub Šárka, 18. Patrik Kieler, 33. David Šimek, 36. Pavel Čihák, 50. David Šimek - 1. Ondřej Firda, 5. Martin Nehera, 7. Lukáš Hájek, 12. Ondřej Firda, 17. Josef Rýpar, 19. Jan Šebesta, Adam Delong; rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 2 + Jan Dobisík 5:2; využití: 1:2; diváků: 183; zásahy brankářů: Michal Kotouček 17 - Lukáš Souček 12; po třetinách: 3:6, 2:0, 1:0, 0:0;

Michal Jedlička (FbŠ Bohemians): „Viděli jsme atraktivní utkání, kde jsme na začátku tahali za jasně kratší špagát a už to vypadalo, že schytáme velký debakl. Klíčové bylo, že jsme ubránili na začátku 2. třetiny zbytek pětiminutového vyloučení a nakonec jsme mohli i vyhrát, kdybychom proměnili šance ve 3. třetině. Prodloužení bylo komedií a nájezdy loterií.”

Pavel Brus (1. SC TEMPISH Vítkovice): „Klasický první zápas. Několik dobrých pasáží, nějaké špatné pasáže. Troufám si tvrdit, že jsme měli krapet smůlu v obraně. Rozhodně je na tréninku hodně roboty. Nicméně solidní tempo, dobrá atmosféra v kabině. Dá se na čem stavět.”