Rytíři nastoupí poprvé doma, za dohledu televize proběhne bitva o Ostravu

06. září 2017, Michal Dannhofer

Prvním utkáním na Dubině bude televizní derby s FBC Ostrava

Rozšířená Tipsport Superliga pokračuje dalšími boji, které poprvé přivedou vítkovické rytíře na domácí Dubinu. A bude to premiéra jako hrom, vždyť nepřijede nikdo jiný, než největší rival v podobě FBC Ostrava. Svěřenci Martina Smetáka navíc v úvodním utkání doma podlehli České Lípě, takže budou mít o extra motivaci postaráno. To vše navíc za dohledu kamer programu ČT Sport.

Superfinále se uskuteční poprvé ve své české historii v Ostravě a oba celky mají za cíl, být jeho součástí. Ostrava se od začátku léta starala o pořádné čeření přestupových vod a ačkoliv nakonec neklapl návrat legendárního Martina Ostřanského, tak jména jako Mendrek, Daniš nebo Čonka-Skýba budí v kolonce příchodů respekt. Na druhou stranu zřejmě nebude moci využít polského kanonýra Wojteka Malajku, který se v domovské zemi připravuje na roli otce.

Vítkovice potěšily své fanoušky zprávou o návratu Tomáše Sladkého, jinak ale počítaly spíše ztráty: do Otrokovic například zamířili Pešat se Švajným, po dlouhých letech pak Vítkovice opustil Marek Matejčík, který zamířil hájit barvy Chodova. Pár dnů před začátkem soutěže pak přišla zpráva o návratu dalšího člena zlaté generace, Lukáše Hrubého.

Jak ale ukázalo první kolo, jen jména stačit nebudou. Na domácí palubovce totiž FBC prohrálo s nováčkem z České Lípy, za to svěřenci Pavla Bruse porazili po nájezdech Bohemians na jejich půdě, ze které se určitě nebudou vozit body snadno, o to hráči legendárního trenéra Michala Jedličky jistě postarají.

Jaký bude vzájemný duel před televizními kamerami? Přijďte se podívat na Dubinu!

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Pondělí - 11. 9. 2017, 18:40
SC Dubina Ostrava