Domácí premiéra na výbornou, sedm branek do sítě FBC přineslo tři body

13. září 2017, Michal Dannhofer

Vítkovice bez potíží zvládly domácí televizní premiéru!

Svěřenci trenéra Pavla Bruse prožili úspěšnou domácí a televizní premiéru v sezoně 2017/2018. Za dohledu programu ČT Sport totiž porazili FBC Ostrava 7:2, za čtyřbodového příspěvku Lukáše Hájka. Pozitivem je několik využitých přesilovek, ačkoliv pětiminutová po přísném vyloučení Eichnera zůstala nepotrestána.

První branka utkání padla hned po třech minutách, technickou ranou skóroval Vilím. Vítkovice následně ustály oslabení, dokonce měly možnost rychlého brejku, ale Laja byl v brance FBC úspěšný. Druhé oslabení už z pohledu domácích úspěšné nebylo a skončilo vlastní brankou. Do šaten se tak poprvé šlo za stavu 1:1.

Vítkovicím se ale povedl nástup do třetí části: vstoupily do ní v početní převaze a vyloučení Čonky-Skýby potrestal Šebesta, vzápětí se navíc trefil Bräuer. Další minuty patřily brankářům a ve 32. minutě se domácím naskytla obrovská příležitost k získání rozhodujícího náskoku: poměrně přísně dostal pětiminutový trest Eichner, který ale spíše než hrubě zastavil Bestu, tak přeběhl přihrávku do střelecké pozice.

Domácí ale nabídnutou možnost nezužitkovali, na druhé straně pak mohl snížit z trestného střílení Mendrek, jenže se mu prakticky vůbec nepovedlo vystřelit. Poslední slovo ve druhé části tak měly Vítkovice, když Hájek potrestal vyloučení Kuczery.

Naděje hostů na obrat navíc po osmnácti sekundách zmrazil Firda, ten nečitelným bekhendem nedal Lajovi šanci. Za chvíli sice snížil aktivní Eichner, ale to bylo ze strany hostí vše. Vítkovice následně přežily důležité oslabení a když sedm minut před koncem využil Rýpar další početní výhodu, tak bylo rozhodnuto. Definitivní tečku za utkáním pak udělal gólem do odkryté branky Lukáš Hájek.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 7:2
branky:
3. Jakub Vilím, 22. Jan Šebesta, 24. Marek Bräuer, 40. Lukáš Hájek, 41. Ondřej Firda, 54. Josef Rýpar, 60. Lukáš Hájek - 16. Jan Jastřembský, 43. Dominik Eichner; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 4:3 + Dominik Eichner 5; využití: 3:0; diváků: 240; zásahy brankářů: Lukáš Souček 20 - Štěpán Laja 21; po třetinách: 1:1, 3:0, 3:1;

Pavel Brus (1. SC TEMPISH Vítkovice): Výhra je supr. Hra bez míčku byla ok, ale s míčkem tomu chybělo hodně. Dneska jsme utrpěli vítězství. Děkujeme za zápas.”

Michal Trunkát (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava): Dnešní zápas rozhodlo nasazení. Dále rozdíl v kvalitě přesilovek a naše neproměňování šancí. Gratuluji soupeři k vítězství a děkujeme za zápas.”