Na Dubinu míří mistryně s ligovým nováčkem z Ústí nad Labem

30. září 2017, Michal Dannhofer

​Jednoznačným tahákem je utkání žen, nezapomeňte ale také na muže

Další dva zajímavé zápasy elitních týmů se o víkendu odehrají na domácí hale Vítkovic, Dubině. Mužský celek pod vedením trenéra Pavla Bruse vyzve v sobotu nováčka z Ústí nad Labem, Richard Urban na lavičce žen pak povede svůj tým vstříc repríze jarního Superfinále, ve kterém rytířky doma přivítají florbalistky Tigers.

Rozšíření Tipsport Superligy přineslo tuto soutěž také do Ústí nad Labem, které v úvodních čtyřech kolech získalo jediný bod za porážku v prodloužení s Českou Lípou. Ve svém prvním vystoupení nestačilo Ústí na Pardubice, ve druhém zápase pak podlehlo Tatranu. Že se ale relativně dokáže měřit se sobě rovnými týmy ukázala porážka 8:10 v Liberci.

To vítkovičtí muži jsou zatím neporaženi, byť dvakrát získali vítězství až po uplynutí základní hrací doby: poprvé v prvním kole s Bohemians, naposledy ve čtvrtek proti Pardubicím. V mezidobí stačili získat cenné skalpy FBC Ostrava a Tatranu.

Pro vítkovické ženy se bude v neděli jednat o první opravdu vážnou prověrku v sezoně, stejně jako pro mistryně z Tigers. Dva loňští superfinalisté zatím pořádají gólové hody a ve čtyřech úvodních utkáních neztratili ani bod. Vítkovice si naposledy poradily s Libercem, ještě předtím pak porazily trio Židenice, Olomouc a Tatran.

Podobně to má také celek Tigers, pro který bude vzájemný zápas s Vítkovicemi rovněž poslední prověrkou před Champions Cupem 2017. A z pohledu kvality soupeře si nemohl vybrat lépe, vždyť zatím vysoko a jednoznačně porazil celky Olomouce, Liberce, Židenic a Tatranu, tedy přesně ty samé, které vyzvaly Vítkovice. A ještě jedna zajímavost: v sezoně ještě ani jednou nevstřelil méně než deset branek!

Je jasné, že na Dubině se bude na co koukat! Nesmíte chybět!

Tipsport Superliga
1. SC TEMPISH Vítkovice – Florbal Ústí
Sobota, 17.00, SC Dubina Ostrava

Extraliga žen
1. SC TEMPISH Vítkovice – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
Neděle, 16.00, SC Dubina Ostrava