Vítkovice vezou z České Lípy 3 body!

09. října 2017, redakce

V uplynulém víkendu odehrál mužský tým 7.kolo Tipsport superligy, ve kterém se utkali s nováčkem soutěže Českou lípou.

Vítkovičtí nezačali zrovna nejlépe, ve druhé minutě zápasu nechal vyloučit Martin Děček. Vítkovice přečkali oslabení, ale v šesté minutě se dostala Česká Lípa do vedení zásluhou Daniela Šťerby. V deváté minutě se situace ze začátku zápasu otočila, když byl vyloučen Petr Vondráček a Vítkovice mohly předvést svou 65% přesilovku proti 80% oslabení České Lípy. V početní převaze se dostal k balonku Josef Rýpar, našel nabíhajícího Jana Šebestu, který dělovkou na bližší tyč srovnal na 1:1. Druhou branku Vítkovic vsítil po kombinaci s Jakubem Vilímem junior Jiří Besta.

Ze druhé třetiny uběhla necelá minuta a Lípa srovnala zásluhou Jakuba Nováka, jenž byl důrazný v před brankovém prostoru a doklepl míček až za Součkova záda. Třetí gól Vítkovic vstřelil Ondřej Firda. Ve čtvrtém gólu měl prsty i nejproduktivnější hráč letošní Superligy Lukáš Hájek, když při rozehrávce našel opět Firdu. Ke konci prostředního dějství nabídli Českolipští Vítkovicím druhou přesilovku v zápase, když Lukáš Mlejnek tvrdě atakoval Jiřího Bestu.

Do třetí třetiny nastupovali Vítkovičtí s dvou brankovým náskokem a krátkou přesilovkou, kterou se jim bohužel nepodařilo proměnit. Chvíli po začátku třetiny prověřili pozornost Lukáše Součka hned dva českolipští hráči, a to Jakub Novák a chvíli po něm Daniel Kněžour. Ani jednomu se výborně chytajícího Součka nepodařilo překonat a skóre zůstalo 2:4. Lípa chytla možnost snížit za pačesy a snížila na 3:4 zásluhou Daniela Kněžoura. V padesáté šesté minutě byl faulován v samostatném úniku Josef Rýpar Markem Dzieržou a rozhodčí ihned po faulu zvedl obě ruce zkřížené nad hlavu, což znamenalo že Vítkovice pojedou trestné střílení. K trestnému střílení se postavil sám faulovaný Josef Rýpar, za bouřlivého bučení domácích fanoušků proměnil trestné střílení a vrátil zpět dvoubrankové vedení Vítkovicím. V 58.minutě se ještě nechal vyloučit českolipský junior Jan Spilka a nabídl tím Vítkovicím další šanci ke gólu. Jan Šebesta naservíroval míček Lukáši Hájkovi, který si připsal další bodík do svých skvělých statistik a navýšil tak vedení Vítkovic na konečných 3:6. Vítkovice díky výhře na hřišti České Lípy zůstávají na čele tabulky Tipsport Superligy se sedmou výhrou v řadě.

Nejlepším hráčem utkání za 1.SC Tempish Vítkovice se stal Ondřej Firda s dvěma góly.

FBC 4CLEAN Česká Lípa - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:6

branky:7. Daniel Štěrba, 21. Jakub Novák, 53. Daniel Kněžour - 11. Jan Šebesta, 12. Jiří Besta, 29. Ondřej Firda, 30. Ondřej Firda, 57. Josef Rýpar, 59. Lukáš Hájek; Rozhodčí:Petr Černý - Jiří Janoušek; Vyloučení:3:2;využití:1:1; Zásahy brankářů:Ivan Ponomarev 15 - Lukáš Souček 11; Po třetinách:1:2, 1:2, 1:2;

Slovo trenéra Pavla Bruse:"Dneska jsme hráli proti dospělým stokilovým chlapům. Florbalově jsme byli jednoznačně lepší, ale proti fyzické hře soupeře se hrálo těžce. Soupeř hrozil pouze ze situací po důrazu a přetlačení nás v soubojích. O to cennější vítězství to pro nás je, když máte v týmu pár somálců. Na dlouho cestu domů jsme si přibalili cenné tři body. O to lépe se pojede."


Příští zápas: 14.10 2017 - 8.kolo- 1.SC TEMPISH Vítkovice x FBC Liberec – SC Dubina