Neporazitelná Boleslav poražena!!!

23. října 2017, redakce

Tohle bylo nadprůměrné superligové utkání! Vítkovice přišly o tři body 5 vteřin před koncem, drama tak rozhodly až nájezdy!

V sobotu se na Dubině představil první a druhý tým tabulky. Vítkovice chtěly zvítězit za každou cenu, ale mladoboleslavští technologové jim to nedali zadarmo. První branku zápasu vstřelil, po kombinaci s Lukášem Hájkem, Josef Rýpar. Za malou chvíli po Rýparovi však srovnal stav Tomáš Chroust (1:1). Na 2:1 zvyšoval opět Josef Rýpar, kterého zadovkou našel Jakub Hubálek. Boleslavští nějakou dobu obléhali vítkovickou branku, nic z toho ale nevytěžili. Lukáš Bauer po první třetině zřejmě nebyl moc nadšený, protože z pouhých dvou střel Vítkovic pustil dva góly.

Třetí branku Vítkovic vstřelil Jan Šebesta (3:1). Ve 28. minutě nabídl možnost ke snížení Oldřich Sova, který byl vyloučený za sekání. Tuto možnost využil Tadeáš Chroust a snížil tak na 3:2.

Za necelé 2 minuty ukázal své rychlostní vybavení Adam Delong, který přesprintoval všechny boleslavské hráče a nádhernou střelou do protějšího rohu překonal Bauera, čímž navýšil skóre na 4:2 pro Vítkovice. Vyznamenal se také brankář Lukáš Souček, který vychytal Jakuba Bínu.

Drama pokračovalo ve třetí třetině. Petr Kološ snížil 13 minut do konce zápasu po kombinaci s Radkem Krajcigrem na 4:3. Jan Šebesta mohl skóre opět navýšit, ale netrefil prázdnou branku. Bohužel, se potvrdilo pravidlo „nedáš dostaneš“ a Jiří Curney srovnal na 4:4. Poté předvedla celá vítkovická pětka neskutečnou kombinaci, kterou zakončil po Rýparově nahrávce do prázdné Lukáš Hájek, 5:4!Už to vypadalo, že domácí získají všechny 3 body. To by ale nesměl 5 sekund před koncem utkání prostřelit Josef Pluhař 4 domácí hradbu těl i brankáře Součka.

V prodloužení se toho moc nedělo, až na pár menších akcí se jen taktizovalo a šlo se tak do samostatných nájezdů. V nich účinkovali zkušení mazáci, a to: Lukáš Hrubý, Josef Rýpar a Lukáš Hájek. Za Mladou Boleslav Jiří Curney, Jan Natov a Milan Tomašík. Největší překvapení bylo, že Jiří Curney neproměnil ani jeden z nájezdů. Lukáš Hrubý proměnil jeden. Lukáš Hájek se nemýlil ani jednou a rozhodl o 2 bodech pro Vítkovice. Vítkovice si tak zajistily 1. místo v tabulce. Hráči obou týmu nechali na hřišti všechno, byla to perfektní podívaná ve fantastické atmosféře!

Komentář k zápasu trenéra domácích pana Pavla Bruse: Nájezdy jsou loterie. Do obrany dnes z naší strany lepší výkon než v předešlých zápasech, ale troufám si tvrdit, že jsme měli do obrany smůlu. Na jeden zápas tam bylo až moc tečovaných střel. Příště budeme mít zase štěstí my. Dneska jsme ale přišli o bod. Je fajn vidět, že to, co děláme na tréninku funguje a pomaličku se naše hra zvedá. Přejeme soupeři klidnou cestu domů.


1. SC TEMPISH Vítkovice - Technology Florbal MB 6:5pn

branky: 7. Josef Rýpar, 9. Josef Rýpar, 24. Jan Šebesta, 30. Adam Delong, 54. Lukáš Hájek, N Lukáš Hájek - 7. Tomáš Chroust, 29. Tadeáš Chroust, 48. Petr Kološ, 52. Jiří Curney, 60. Josef Pluhař; rozhodčí: Lukáš Svrček - Radim Waliczko; vyloučení:2:2; využití:1:1; diváků:358; zásahy brankářů: Lukáš Souček 13 - Lukáš Bauer 9; po třetinách:2:1, 2:1, 1:3, 0:0.

Příští zápas (venku): 29.10 2017 - 10.kolo- FAT PIPE FLORBAL CHODOV x 1.SC TEMPISH Vítkovice – Jižní město