Mustang v klidných vodách tabulky MS ligy

24. října 2017, redakce

MS liga má zas sebou dvě kola, Mustang je pátý

Prohra a výhra

Klasický střed tabulky MS ligy si již dvanáctým rokem kroutí vítkovické béčko, Mustangové. Jediný tým, který nikdy z této soutěže nepostoupil ani nespadl, se drží svého kopyta a po čtyřech zápasech má bilanci dvě výhry a dvě porážky.

První zápas nového ročníku ligy je nezastihl v dobrém rozpoložení a i přes hattrick loučícího se Jaromíra Veselého podlehli osmi nadšeně bojujícím Pirátům vysoko 6:11. Nyní se již vysoký Veselý prohání v dresu Letky o dvě soutěže výše.

Druhý zápas prvního kola s lidnatější Opavou Mustangové zvládli a po brankách Romana Sladkého, navrátilce Richarda Urbana, Libora Veselého a Jiřího Mojžíška brali první tři body v sezoně.

Sestava Mustangu dostála před letošní sezonou několika změn. Kariéru minimálně přerušili tahouni Adam Sokol, Ondřej Birtek a Michal Charbulák, po prvním kole odešel dobývat florbalové vavříny do divizní Letky Jaromír Veselý. Naopak se v dresu Mustangu po osmi letech objevil momentální kouč ženského áčka Richard Urban. S týmem trénují i další (staro)nové posily, které ale na svoji příležitost ukázat se zatím čekají.


Prohra a výhra, part II.

Druhý turnaj v Bohumíně přinesl dva tuhé boje a dopadly samozřejmě přesně naopak, jak se očekávalo a jak průběh obou utkání naznačoval. Proti domácímu Bohumínu byl Mustang od začátku aktivnější a vytvářel si množství šancí, ovšem doplácel na svou léta pěstovanou střeleckou impotenci. Když už v polovině třetí třetiny konečně vypotil Martin Myška pro Mustang první vedení v zápase (3:2), zdálo se, že jej hráči s rytířem na dresu přece jen zvládnou. Ale stačila minuta a bylo to zase všechno … jinak. Dvěma slepenými góly nakonec domácí Bohumín strhl utkání na svou stranu a Mustang už nedokázal závěrečný drtivý tlak, který by dokázal uvařit hovězí maso, přetavit ve vyrovnání.

Paskov, který ještě loni bojoval o udržení v Národní lize, se nečekaně přihlásil místo do Divize o dvě soutěže níže a stanul tak Mustangům čtvrtým soupeřem v MS lize. Mustangové chtěli dodržet své turnajové „fifty-fifty“, ale nezačali, pravda, zrovna ideálně. Za stavu 0:3 v 9.minutě nebylo možno z úst brankáře Veltšmída odezřívat pěkná slova. Naštěstí se ještě do první přestávky podařilo Richardu Urbanovi a Romanu Sladkému snížit. V polovině utkání vyrovnal Tomáš Krásný. Velká bitva před čtyřčlennou vřavou v hledišti bohumínské haly gradovala ve třetí třetině. Nejprve završil hattrick paskovský Pecek, ale na jeho gól se štěstím odpověděl Roman Sladký a šokující obrat dokonal po Mojžíškově pasu opět Tomáš Krásný.


Teď o víkendu čeká Mustangy další dvojzápas v Opavě. Nadupaný Bílovec se již léta netají postupovými ambicemi, ikdyž letos je vůbec nenaplňuje a v tabulce je dokonce za vítkovickým béčkem. Za Letku B, která se před sezonou spojila se Štěpánkovicemi, může naopak k zajímavé konfrontaci nastoupit Jaromír Veselý.

A poté již čeká Mustangy domácí turnaj, který odehrají v o prázdninách modernizovaném Madison Square Dopravní v sobotu 18.11. Nejprve přivítají zatím stoprocentní B-tým Torpeda Havířov (9:00) a poté podle bookmakerů největšího aspiranta na letošní titul MS ligy FBC Ossiko Třinec (11:30).