Rytířky čeká náročný výjezd na palubovku neporaženého Chodova

27. října 2017, Michal Dannhofer

Jediný bod ztratil Chodov ve venkovním utkání s Ostravou

Nesmírně náročný výjezd do Prahy čeká v neděli na vítkovické rytířky. Na pražské hale Jižní Město se totiž postaví soupeřkám z Chodova, které ještě v sezoně nepoznaly hořkost porážky a jediný bodík ztratily poté, co v Ostravě porazily FBC až v prodloužení.

Bitvy Vítkovic s Chodovem patří již několik let k tomu nejlepšímu, co ženská nejvyšší soutěž nabízí. Nezapomenutelné jsou společné semifinálové série z minulých let a také poslední vzájemné Superfinále, které Vítkovice ovládly po neskutečném představení brankářky Laumy Visnevske.

Ani v neděli by tomu nemuselo být jinak: Chodov je rozjetý, daří se především Martině Řepkové. Na střídačce navíc kvalitní oporu našla Michaela Marešová v Lukáši Procházkovi, jehož rukopis se pomalu začíná projevovat.

Na straně Vítkovic pak znatelně stoupá výkonnost, od začátku sezony hrají výborně mladé pušky, v posledních zápasech se navíc přidala polská legionářka Justyna Krzywak. Oba týmy navíc disponují nesmírně kvalitní brankářskou dvojicí: ve Vítkovicích střeží brankoviště Lenka Kubíčková s Nikolou Příleskou, Chodovu pak pomáhá duo Kristýna Provázková – Hana Ranochová.

Je jasné, že v neděli to bude stát za vidění.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15.15, SH Jižní Město