Druhý zápasový víkend juniorů za námi!

30. října 2017, redakce

První domácí představení mladých rytířů nabídlo atraktivní duely s rozdílnými koncovkami. Promarněný boj s Tatranem a jistá výhra s Libercem.

V sobotu se mladíci utkali s Tatranem Strešovice. Na Dubině se hrál svižný florbal s velkým počtem šancí na obou stranách. V prvním dějství se po úvodní přetahované dostali do dvoubankového vedení a do šaten se odcházelo za stavu 4:2. Na konci třetiny se trefili Koch a Besta.

Na začátku druhé periody přidal pátou branku Filip, který tím ale bohužel uzavřel střelecký účet Vitkovic.
Průběh utkání pravděpodobně ovlivnila neproměněná přesilovka ve 29.minutě, ve které naopak domácí inkasovali a nalili tak Střešovicím do žil sebevědomí do zbytku zápasu.Do třetí třetiny vstupovali soupeři za nerozhodného stavu 5:5, herní projev domácích se však velmi lišil oproti úvodu
zápasu. Tatran šel do trháku dvěmi brankami v polovině třetiny, utkání nakonec skončilo 5:10.

Slovo trenéra Tomáše Sladkého: Jsem z toho špatný, upřímně i docela naštvaný. Vstup do utkání byl v pořádku, první třetina se nám povedla. Když se vede, všechno jde jako po másle. Když se nedaří nebo se průběh zápasu otáčí, tým zatím není schopen udržet klid v hlavách a klid na hokejkách. Tolik ztrát míčku ve středním a útočném pásmu díky alibistické hře a nabízení laciných brejků soupeři, to nás stálo skvěle rozehraný zápas. Ztratili jsme vedení 5:2 s Tatranem, to mě štve!

V neděli zavítal na Dubinu nevyzpytatelný Liberec. Papírovým favoritem byli domácí, to se naplno projevilo až v závěrečné fázi, kde Vítkovice zúročily střeleckou převahu 44:19. V úvodní části se oba týmy takticky zkoušely, stav 2:1 byl jen slabou předehrou. Od druhé třetiny se již hrál typický juniorský florbal s velkým počtem šancí i gólů. Na pět branek domácích Liberec již nedokazal adekvátně reagovat. V posledním dějství dokončil svuj hattrick Martin Ulman a dovedl tak svůj tým k prvnímu vítězství v juniorské KB-lize 13:4.

Slovo trenéra Václava Gurkovského: Bylo těžké se po sobotě v hlavách připravit na houževnatého soupeře, nicméně se nám to povedlo. Celý zápas jsme postupně zvyšovali tempo a do zápasu se nakonec podívali všichni hráči ze soupisky. Díky soupeři za zápas.

PS: Ve fotogalerie, v sekci "junioři" najdete také fotky z obou zápasů!