Rytířky si v okleštěné sestavě v exilu poradily s Panthers Praha

12. listopadu 2017, Michal Dannhofer

Dvě branky si připsala Michaela Šponiarová, jednou se radovala Justy Krzywak.

Rytířky mají za sebou první utkání po reprezentační pauze a nutno říci, že se jim v rámci možností podařilo: na půdě Sportovní haly Střední odborné školy Dopravní porazily překvapení letošního extraligového ročníku Panthers Praha poměrem 4:0. Absolutní známku si zaslouží obě brankářky: jak Kristýna Horňáková, tak Lenka Kubíčková.

Vítkovické florbalistky nastoupily ve značně okleštěné sestavě, namátkou chyběla tradiční kapitánka Ferenčíková, do utkání nezasáhla ani Ďuríková s brankářkou Příleskou, mimo hru byla také Hana Koníčková.

Utkání se neslo prakticky po celých šedesát minut v totožném duchu: Vítkovice obléhaly branku výborně chytající Kristýny Horňákové a samy si musely dávat pozor na taktiku ostrého hrotu Panthers, který se často dostával do úniků směrem na Kubíčkovou, která ale rovněž pohotovými zákroky vždy zabránila brance.

Při neúčasti tradičních lídrů to na sebe vzalo legionářské duo Michaela Šponiarová – Justy Krzywak. Slovenská útočnice se postarala o dvě úvodní branky, třetí gól vstřelila poměrně kuriózně Romana Žurková a nakonec se dočkala také Krzywak, která odehrála dost možná nejlepší utkání v dresu Vítkovic.

Návrat do míst, kde vítkovický florbal vyrůstal před přesunem na Dubinu a kde například autor článku poprvé navštívil zápas nejvyšší ženské soutěže tak skončil výhrou Vítkovic 4:0.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Panthers Praha 4:0
branky: 13. Michaela Šponiarová, 27. Michaela Šponiarová, 34. Romana Kiecková, 48. Justyna Krzywak; rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení: 0:0; využití:0:0; diváků: 63; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 10 - Kristýna Horňáková 31; po třetinách: 1:0, 2:0, 1:0;

Richard Urban (1. SC TEMPISH Vítkovice): „První třetina byla z naší strany velmi dobrá, akorát jsme spálili spoustu šancí. V dalším průběhu zápasu se soupeř více zatáhl před své brankoviště a vyrážel na ojedinělé ale nebezpečné brejky. I když nám to střelecky moc nelepilo, tak jsem s výkonem poměrně spokojený. Děkujeme soupeři a děkujeme pořadatelům.“

Jan Tůma (Panthers Praha): „Gratulace soupeři k zaslouženému vítězství. Z naší strany výborný výkon do obrany. V útoku už to bylo slabší. Alespoň jeden gól jsme si zasloužili dát. Díky soupeřkám za zápas a díky pořadatelské službě.“