Pardubicím jde o play-off, Vítkovicím o udržení v popředí tabulky

10. ledna 2007, CD

V sobotu v 19:30 se odehraje v pardubické Duhové Aréně utkání 15.kola Fortuna Extraligy Pardubice-Vítkovice. Oběma týmům jde o dost. Vítkovice odjedou pravěpodobně již i s Janem Vavrečkou.


      Pardubicím se opět vzdaluje vidina play-off. Jsou na 10.místě tabuky a na postupovou osmičku ztrácí 5 bodů. Doma jsou velice silné. Dokázaly doslova rozdrtit Havířov 8:1, nedávno měli na lopatě i mistrovský Tatran, ale ten nakonec dokázal zápas vyhrát v prodloužení. Každý bod teď středočechům bude mít cenu zlata.

      V sobotu přivítají Vítkovice. Ty jsou v posledních třech zápasech bezchybní a jsou třetí, dva body za vedoucím Tatranem. Nutno ale dodat, že tabulka je hodně nahuštěná. Prvních šest pozic je odstupňovaných přesně po bodu, sedmé Pepino již ztrácí.

      Poslední zápas vyšel rozhodně více Vítkovicím. Doma si více méně bez problémů poradily s Chodovem 5:0 a dokázaly, že se na nový rok dobře připravily. Naopak Pardubice podlehly venku Havířovu 1:6.

      Co znamená výhra?
Pro Pardubice určitě přiživení nadějí na play-off. Navíc jedenáctý Liberec hostí deváté FbŠ Bohemians a osmý Chodov hostí Tatran.
Pro Vítkovice znamená výhra možnost poskočit třeba i na první místo, ale minimálně se udržet v silném popředí tabulky. Minimální bodové rozdíly velí Vítkovicím v Pardubicích bodovat.

      Co znamená prohra?
Pro Pardubice další komplikace a opět reálné představy o play-down, popř. baráži.
Vítkovice by v případě prohraného zápasu mohly v tabulce  spadnout až na šesté místo. Mladá Boleslav, která je na šesté pozici, má o 3 body méně než Vítkovice a zajíždí od Ostravy na půdu Pepina. A také přerušení vítězné šňůry tří zápasů.

      První vzájemný zápas v letošní sezoně skončil lépe pro domácí Vítkovice, které celý zápas kontrolovaly a nakonec vyhrály s přehledem 4:1. Navíc ještě neproměnily trestné střílení. Detail zápasu naleznete zde.

      Utkání začíná v Duhové Aréně v sobotu 13.1.2007 v 19:30. On-line přenost můžete sledovat na stránkách ČFbU www.cfbu.cz.