"TOKI" je zpět! Přinášíme exkluzivní rozhovor...

16. listopadu 2017, redakce

Rozhovor s nejnovější posilou Vítkovic Martinem Tokošem pouze na našem webu! Vítej doma...

Ahoj Martine, poslední sezóna, ve které jsme tě mohli sledovat v modrém dresu byla mistrovská 2012/2013. Jaké na ni máš vzpomínky?

Ahoj, zdravím do Vítkovic. Na tuto sezónu vzpomínám určitě moc rád. Jak říkáš, byla mistrovská a takové sezóny se nezapomínají. Měli jsme skvělý tým a super partu. Byla to také povedená sezóna po individuální stránce, a potom jsem si splnil sen a odešel do švédské superligy.

Co pro tebe znamenají Vítkovice a návrat do tohoto klubu po dlouhých letech v zahraničí?

Tak ve Vítkovicích jsem vyrůstal. Celou mou kariéru mě zde měl Radomír Mrázek, a tak jako většina ostatních kluků, jsem mu vděčný, jaké hráče z nás dokázal vychovat, a nastartovat naše kariéry v zahraničí. Určitě mám ke klubu skvělý vztah. Když jsem byl doma, vždy jsem si šel s kluky alespoň zatrénovat, takže můj vztah k Vítkovicím je velmi dobrý. Hlavně jsem v něm zažil strašně moc srandy, a proto na něj mám jen výborné vzpomínky.

Kádr se za tu dobu značně proměnil. Těšíš se už však s někým z týmu herní spolupráci?

Ano, je pravda, že moc hráčů, se kterými jsem hrával tam už není, ale i tak si myslím, že tým je dobře postaven. Letos, tak jako každou sezónu, kterou jsem nastupoval v dresu Vítkovic, budu hrát s Tomášem Sladkým. Máme toho spolu odehráno strašně moc a na hřišti o sobě tak nějak víme. Pak je to samozřejmě na trenérovi, jak bude spokojen, a jaká bude jeho představa. Do play-off ještě máme relativně dost času vymyslet různé varianty a můžeme vyzkoušet různé složení lajn.

Prošel jsi švédskými velkokluby, naposledy jsi hrál za švýcarský Chur. Nelákalo tě nikdy zkompletovat sbírku a okusit nejvyšší finskou soutěž?

Musím říct, že Finsko mě nějak nelákalo. Každý rok jsem měl nabídku si tam jít zahrát, ale ta liga, ani země mě nikdy tak moc netáhla. Myslím, že ve Švédsku jsem strávil dost času a Švýcarsko bylo trochu jiné, než jsem si představoval. Z určitých okolností jsem se musel vrátit zpět do Vítkovic a jsem rád, že mě Chur pustil, vše se tak rychle vyřešilo a já už můžu zase hrát a trénovat. Doufám, že zde zase najdu chuť do florbalu. Myslím, že mi můj návrat může pomoci i v jiném směru.

Velkým lákadlem pro tebe musí být domácí Mistrovství světa. Už jsi myslel na to, že by ses mohl ukázat před českým publikem v národním dresu?

Samozřejmě každý hráč chce reprezentovat. Přestože už mám 3 mistrovství za sebou, tohle je úplně něco jiného. Všichni se chtějí ukázat před domácím publikem, ještě když víme, že u nás máme nejlepší fanoušky. Udělám vše proto, abych tam byl a moc se na to těším.

Do týmu se zapojuješ hodně narychlo. Je už naplánován nějaký teambuilding?

Myslím, že na teambuilding bude čas spíše až po sezoně. Já už jsem pár takových akcí a vítání nováčků zažil a je to sranda. Teď se musíme soustředit na to, aby si to sedlo, fungovaly lajny, a abychom to nakonec zvedli nad hlavu tady doma v Ostravě. Udělám všechno proto, aby to na konci bylo zlato. Doufám a věřím, že týmu pomůžu, ať už na hřišti tak mimo něj. Chtěl bych taky poděkovat Vítkovicím, že jsme se tak rychle dohodli, i když jen do konce sezony, a mohu opět obléci modrý dres. Už se moc těším na naše skvělé fanoušky.

"MT20 is back in the town!"

Martine, moc díky za povídání a hodně štěstí!
Díky moc!

Toki je zpátky!