"Souboj šampionů" podruhé, tentokrát v Praze!

11. prosince 2017, redakce

Dva nejúspěšnější týmy české ligové historie se utkají ve středu v Praze, kde bude Tatran hostit Vítkovice...

Tatran zatím nezažívá vstup ani průběh sezóny, jaký si představoval. Kvalita jednotlivých týmů v nejvyšší lize se vyrovnává a pražský tým, který se vždy držel na nejvyšších příčkách, se letos trápí a momentálně je na předposledním postupovém místě do playoff, tedy až na sedmé příčce! Aby toho nebylo málo tak pražanům odešli dva nejproduktivnější hráči a budoucí opory českého národního týmu Marek Beneš a Ondřej Němeček, kteří vycestovali na sever, přesněji do švédského Pixba Wallenstam. Poslední utkání Tatran vyhrál nad Českou Lípou 7:4.

Vítkovice bohužel také v posledním kole ztratili bod proti rozjetým Pardubicím, kdy nakonec vyhráli 6:5 až v prodloužení. V tomto zápase jednoznačně dominoval Jakub Hubálek, který si na své konto připsal hattrick.

Když se řekne Tatran, určitě si každý vybaví jméno Tomáš Kafka, brankáře, který patří mezi nejstarší hráče v superlize a současně mezi největší opory Tatranu, už více než 10 let. Nebo taky Milan Fridrich který ukončil hráčskou kariéru a dal se na roli asistenta trenéra u Tatranu Střešovice.

Poslední vzájemné utkání se konalo v porubské hale na Sareze. Toto utkání bylo zároveň oslavou 25-ti let vítkovického klubu. Pro vítkovický celek dopadl tento zápas úspěšně, protože jej vyhráli 8:7 a k vidění byla i šarvátka, za kterou vítkovický Marek Bräuer dostal od disciplinární komise stopku na 4 utkání a Ondřej Němeček z Tatranu uviděl červenou kartu, která také není častým jevem v Superligových zápasech. I takto vyhrocené situace jsou k vidění při souboji šampiónů!

Středa,13.12.2017, 18:30,STODOLA Aréna Střešovice: Tatran Teka Střešovice – 1.SC TEMPISH Vítkovice